Rendhagyó klubfoglalkozást tartottak az Ózdi Szívbetegek Egyesületének tagjai
Város
2023. szept. 6.

Rendhagyó klubfoglalkozást tartottak az Ózdi Szívbetegek Egyesületének tagjai

Rendhagyó klubfoglalkozást tartottak az Ózdi Szívbetegek Egyesületének tagjai. A Civil Házban rendezett programra Janiczak Dávid polgármestert hívták meg.

Közel ötvenen foglaltak helyet a Civil Ház termében, ahol az Ózdi Szívbetegek Egyesületének tagjai egy több éve tartó szokásuknak tettek eleget. Nyár végén egy rendhagyó klubfoglalkozást tartanak, ahová vendéget hívnak. Ebből az alkalomból, Janiczak Dávid polgármester látogatta meg a tagságot.

„Elindult a Szívklubnak a szezonja, egy nagyon aktív egyesületről beszélünk, akik minden összejövetelükre szeretnek előadókat hívni, hogy jobban megismerjék a várost, és első kézből tudjanak tájékozódni a városban történt eseményekből. Korábban a rendőrkapitányt, a városi rendészet vezetőjét hívták már meg, ma én vagyok a meghívott előadó, így a város aktualitásáról fogok nekik előadást tartani. Megismertetem velük a folyamatban lévő projekteket, az aktuális történéseket. Azt gondolom, hogy hasznos nap lesz a mai” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Az Ózdi Szívbetegek Egyesülete egy nagyon összetartó közösség. Legyen szó szabadidős programról, általuk szervezett előadásról, mindig felszabadult és családias a hangulat. A klub vezetője Levora Sándorné, kiemelt figyelmet fordít arra, hogy tagjait folyamatosan tájékoztassa a városban történt eseményekről, illetve azokról a hírekről, melyek az Ózdon működő intézményekkel kapcsolatosak. Azok ugyanis saját szervezetük életére, működésére is kihatással vannak. Többek között ezért is hív az elnökasszony évente egy-két alkalommal előadókat klubfoglalkozásukra.

„Azért tarjuk nagyon fontosnak, mert nagyon sok mindent beszélnek a városban, ami lehet, hogy pletyka. Nekem az a véleményem, hogy a város első embere, vagy akire ez tartozik, ő az, aki hitelesen be tud számolni a fejleményekről. Az elmúlt időszakokról, akár negatív, akár pozitív dolog van. Ennek nagyon örülnek a tagok, érdekli is őket és igénylik” - nyilatkozta Levora Sándorné, az Ózdi Szívbetegek Egyesületének elnöke.

Janiczak Dávid előadásában beszélt azokról a beadott pályázatokról, melyek mindegyikét megnyerte Ózd Város Önkormányzata. A tíz projektről alaposan és részletesen felvilágosította a hallgatóságot, akik a beszámoló végén kérdéseket tettek fel a polgármesternek, ő pedig igyekezett minden kérdésre válaszolni.