Megteltek az iskolapadok diákokkal
Oktatás
2023. szept. 5.

Megteltek az iskolapadok diákokkal

Zökkenőmentesen indult a tanítási év az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskolában. A legkisebbek ügyesen vették az akadályokat az iskolakóstolgató nevű programsorozatnak köszönhetően.

Önfeledten játszanak a gyermekek az órák közötti szünetben az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskola udvarán. Az intézményben nyolc osztályban kezdték meg az oktatást, közel 190 diákkal. Az országos nehézségek ellenére minden tanulócsoportot biztonságosan el tudtak indítani. A vezetőség mindent megtesz annak érdekében, hogy a szakos ellátottságot előtérbe helyezzék, és a szükséges dolgokat biztosítsák a gyermekek számára.

„Intézményünknél is rendben megérkeztek a tanszerek, illetve előtte a tankönyvek. A tanszerosztás a mai napon történik a pályázat keretében, úgyhogy a szülők folyamatosan érkeznek, és megkapják a csomagot a meghatározott átadás átvételi dokumentumok aláírásával, és ezt követően még tudják pótolni az esetleges hiányosságokat, ami még nincs meg a tanulóknak” - mondta Pénzesné Barta Krisztina, az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskola igazgatója.

Az intézmény életében már hagyományosnak mondható iskolakóstolgató elnevezésű programsorozat idén augusztusban is várta a leendő első osztályos gyerekeket. Ennek keretében három napon keresztül ismerkedhettek a sulival, a tanítókkal és egymással is a kicsik. Így könnyebben vették a beszokás nehézségeit, és lelkesen ültek be a tanítási órákra.

„Az iskola olyan jó volt, hogy egész végig vártam, hogy járjak iskolába” - nyilatkozta Harkály Ádám.

A gyermekek életében meghatározó szerepet tölt be az iskola. Az első tapasztalatok rendkívül fontosak, hiszen ezzel alapozzák meg hátralévő életüket. A pozitív élmények megteremtéséhez nagyban hozzájárulnak az intézmény dolgozói, akik mindent megtesznek annak érdekében, hogy boldogan járjanak a diákok suliba nap mint nap.