Ökölvívó Kohász Kupát tartottak a sportcsarnokban
Sport
2023. szept. 4.

Ökölvívó Kohász Kupát tartottak a sportcsarnokban

Második alkalommal rendezte meg az ökölvívó Kohász Kupát az Ózdi Géza Úti Sport és Testépítő Egyesület Ökölvívó Szakosztálya a Marosi István Városi Sportcsarnokban.

Öklözők vették birtokukba a Marosi István Városi Sportcsarnokot szombaton. A II. Ózdi Kohász Ökölvívó Kupát idén is az Ózdi Géza Úti Sport és Testépítő Egyesület Ökölvívó Szakosztálya rendezte meg. A megmérettetésre az ország több pontjáról is érkeztek versenyzők. Összesen tizenkét pár küzdött meg egymással. A férfiak mezőnyén túl, a gyengébb nem is képviseltette magát.

„Egyesületünk negyedik alkalommal szervez Ózdon ökölvívó gálát, aminek a célja az, hogy a fiatal versenyzők versenyrutint szerezzenek. 10 egyesület 53 versenyzője nevezett erre a gálára minden korosztályban. Tehát ebben benne van az U9, U10, 11-12 éves korosztály, a serdülő, junior, ifi és a felnőtt korosztály is” - mondta Molnár Márk, az Ózdi Géza Úti STE edzője.

Az esemény egy nagyszerű állomása volt a nagyobb bajnokságokra való felkészülésnek. Négy ózdi mérkőzött meg a délután folyamán, akik szép eredményeket értek el.

„Az itteni, azaz otthoni versenyeken egy kicsit jobban izgulok, mert ugye másabb. Ismerősök, több ember van itt akit ismerünk. Az ellenfél egy korosztállyal idősebb volt, nagyon ügyes volt ő is. Vele eddig még nem bokszoltam. Igazából jobb is lehettem volna, de szerintem ez így jó volt” - nyilatkozta Rézműves Atosz Armandó, az Ózdi Géza Úti STE ökölvívója.

A rendezvényen tiszteletét tette Kellóné Mezőtúri Márta az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke, illetve a dr. Juhász Antal nyugalmazott főorvos, aki maga is sportoló volt egykor. Az összecsapások levezetését nemzetközi minősítésű bírók segítették.