Tanszeradomány-osztást szervezett az ózdi Új Esély Központ és a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió Alapítvány
Hírek
2023. aug. 31.

Tanszeradomány-osztást szervezett az ózdi Új Esély Központ és a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió Alapítvány

Tanszeradomány-osztást szervezett ma az ózdi Új Esély Központ és a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió Alapítvány. Mintegy 40 csomagot adtak át rászoruló családoknak.

Boldogan kapcsolódtak be a gyerekek az éneklésbe és táncolásba ma délelőtt az ózdi Új Esély Központban. Egy jó hangulatú zenés produkció előzte meg ugyanis a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió Alapítvány tanszeradomány-osztását. Az alapítvány tagjai Debrecenből érkeztek városunkba, hogy iskolai eszközökkel telepakolt csomagokat adhassanak át az intézmény ellátotti köréhez tartozó gyermekeknek. Az eseményre Janiczak Dávid polgármester is meginvitálták, aki örömmel fogadta a meghívást.

„Azt tudatosítsuk magunkban, hogy sajnos ebben a városban nagyon nagy szükség van arra, hogy segítsenek az embereken, hiszen nagyon sokan szorulnak segítségre ilyen vagy olyan okból kifolyólag. És azt gondolom, hogy a Baptista Szeretet Misszió hatalmas segítségünkre van itt Ózdon, és ezért legyünk hálásak nekik, és legyünk hálásak a jó Istennek, hogy lehetővé tette azt, hogy ők itt legyenek közöttünk, itt legyenek Ózdon. Mi nagy szeretettel fogadtuk az ő jelentkezésüket amikor jelezték, hogy szeretnék a missziójukat városunkba is elhozni” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

A program keretein belül országos szinten igyekeznek segíteni a rászoruló családoknak, hogy minél kisebb anyagi terhet rójon rájuk az iskolakezdés. Mintegy 20 helyszínen, közel 800 csomagot állított össze az alapítvány, melyből 40-et ide, Ózdra hoztak el.

„A célunk az, hogy praktikus iskolaszerekkel segítsük azt, hogy az iskolában jó eredményeket tudjanak elérni. Ez a tanszercsomag füzetet, ceruzát, tollat, vízfestéket tartalmaz, amit majd azután jól tudnak használni a gyerkőcök az iskolában. Ózdra is azért érkeztünk, mert itt a Baptista Szeretet Misszió egy Új Esély Központot működtet, és ennek keretében, az ehhez tartozó családok számára nyitottuk ki ezt a lehetőséget, hogy támogassuk, segítsük az iskolakezdésüket” - emelte ki Bacsó Benjámin, a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió Alapítvány elnöke.

A gyűjtési akciót és tanszerosztást már harmadik alkalommal szervezte meg a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió Alapítvány. Azoknak a gyerekeknek szeretnének támogatást adni, akik azonos képességekkel, de messze lemaradó lehetőségekkel rendelkeznek. Városunkban sajnálatos módon sok család szorul segítségre.

„Az Ózdi Új Esély Központunk szenvedély és pszichiátriai betegek ellátása 110 ellátottal működik. Nagyon sok a hátrányos, illetve halmozottan hátrányos helyzetű család ebből a létszámból, ezért nagy örömünkre szolgált, hogy a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió Alapítványának jóvoltából egy ingyenes tanszeradománnyal tudtuk segíteni a 2023/24-es tanévkezdési évet ezeknek a gyerekeknek. Nagyon nagy segítség ez a családok számára, és remélem, hogy a közeljövőben is hasonló segítségnyújtással tudjuk életüket, életvitelüket segíteni” - hangsúlyozta Bobcsák Emese, az Új Esély Központ intézményvezetője.

A gyerekek arcán boldogság ült, amikor átvették a csomagokat. Az alapítvány bízik abban, hogy továbbra is segíteni tudja a rászoruló gyermekeket, és adományaikkal hozzájárulhatnak a fiatalok álmainak megvalósításához.