Hatvannégy család kapott segítséget az iskolakezdéshez a Magyar Református Szeretetszolgálattól
Hírek
2023. aug. 30.

Hatvannégy család kapott segítséget az iskolakezdéshez a Magyar Református Szeretetszolgálattól

Tanszerekkel felszerelt hátizsákokat vettek át családok ma délelőtt a Magyar Református Szeretetszolgálat ózdi telephelyén. Az adományokkal 64 családnak segítettek.

A Magyar Református Szeretetszolgálat helyi munkatársai már több éve megkönnyítik a nehéz helyzetben lévő családokban élő diákok tanévkezdését. Az ózdi telephelyükön sorakoztak azok a felszerelt hátizsákok, melyeket ma délelőtt vettek át gyermekeiknek, unokáiknak a hozzátartozók. Minden évben igénybejelentéssel kell élni, hogy odaítéljék az adományokat, hiszen egy elbíráláson mennek át a kérvények.

„A rászoruló családok egy kérelmet nyújtanak be a Szeretetszolgálat irodájába, amire ráírják a jövedelmeiket, illetve a család összetételét. A Szeretetszolgálat munkatársai ezt megvizsgálják, és amennyiben az egy főre eső jövedelem megengedi, így bekerülnek az adományozottak körébe. Nemcsak az iskolásokat, az iskolát kezdő diákokat, hanem az óvodásokat is támogatjuk. Ők egy tisztasági csomagot kapnak” - mondta Tóth Tímea, a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány, Tiszáninneni Egyházkerület adománykoordinátora.

Közel tízéves múltra tekint vissza, hogy a Szeretetszolgálat Ózdon és vonzáskörzetében támogatja a rászoruló családokat. A több hónapnyi előkészület eredményeként, az ózdi telephelyen 64 családnak segítettek abban, hogy új eszközökkel kezdjék meg a tanulást szeptembertől. Váradi Sándor unokájának vitte a csomagot.

„Ez nagy segítség, mert nyugdíjasok vagyunk, betegesek vagyunk, és rá vagyunk szorulva, az nem szégyen” - nyilatkozta Váradi Sándor.

„Nagycsaládom van, az unokámnak viszem az ajándékot. Nagyon szépen köszönjük ezt a segítséget, amit innen kapunk” - hangsúlyozta Csömör Kálmánné.

A hátizsákokba belekerültek a legfontosabb kellékek, mint a füzet, a toll és a ceruza, a tolltartó. Emellett gyurmát és színes ceruzákat is elhelyeztek benne. A táskák előkészítése, az eszközök bepakolása több hetet vett igénybe, de a Református Szeretetszolgálat munkatársai fáradhatatlanul dolgoztak azon, hogy ma délelőttre elkészüljenek.