Kellemes zene és piknikhangulat fogadta a VI. Mogyorósvölgyi Nap vendégeit
Szabadidő
2023. aug. 26.

Kellemes zene és piknikhangulat fogadta a VI. Mogyorósvölgyi Nap vendégeit

A VI. Mogyorósvölgyi Napot rendezték meg a hétvégén. A közel húsz sátor alatt a főzőcsapatok szakácsai és kuktái foglaltak helyet, de volt néptánc, rock koncert és utcabál is.

Gyerekek vidám nevetése, főzőedények csörgése, sípszó és a futball rajongók szurkolása hallatszott már a reggeli órákban a hatodik Mogyorósvölgyi Napon, amely a rekkenő hőség ellenére is többek érdeklődését felkeltette, hiszen sokan kilátogattak a színes programokat ígérő szabadtéri rendezvényre.

„Hatalmas öröm számunkra, hogy remek közösség szerveződik nemcsak itt a Mogyorósvölygyben, hanem a teljes Falu városrészen, sőt az egész városban, hiszen rengetegen fogadták el a meghívásunkat mind a főzőversenyre, mind a labdarúgótornára. 14 főzőcsapat, hat labdarúgócsapat fogadta el a meghívást, és rúgják a bőrt és főznek finomabbnál finomabb ételeket. Ez egy teljesen civil kezdeményezés, immár hatodik éve. Kis utcabálként indult, viszont most már egy elég nagy rendezvény kezd kialakulni belőle. Az a célünk, hogy minden évben előre tudjunk lépni és fejleszteni tudjuk ezt a rendezvényt, gazdagabbnál gazdagabb programokkal vendégeljük meg a kiérkező látogatókat” - emelte ki dr. Csuzda Gábor, területi képviselő.

A bográcsételek készítésének versenyét első alkalommal hirdették meg a szervezők, ezért nem gondolták, hogy ilyen magas létszámben jelentkeznek majd. Természetesen nagyon örültek az aktív részvételnek.

„Nagy meglepetés volt számunkra, én még ilyet a környezetünkben nem hallottam, hogy tizennégy főzőcsapat indul egy főzőversenyen, látszik is, hogy milyen társaságok vannak. Én nagyon örülök annak, hogy nemcsak a mi közvetlen környezetünk, hanem a Falu térségéből is jelentkeztek, sőt a városból máshonnan is jeletkeztek erre a főzőversenyre, és ugyanúgy a focira is. Ez erősíti a mi közösségünket úgy gondolom” - mondta Horváth Péterné, szervező.

Minden csapat különleges fantázianevet választott magának, így többek között főzött a Nyári konyha, a Szomszédok, a Csillagfényes négyes, és a Csülök csapat. Természetesen feliratos kötény vagy póló is dukált a versenyző szakácsoknak. Bálint Lili is kilátogatott szüleivel a Mogyorósvölgyi Napra, aki minden játékot kipróbált, de nagyon várja a délutáni programokat is, főleg a koncertet.

„Van ugrálóvár, arcfestés, van lovaglás és van még gyurmázás is. Van itt koncert is, amit nagyon szeretek” - nyilatkozta Bálint Lili.

A programok természetesen az estébe nyúltak, hiszen a délután folyamán több generációhoz is szóltak a szervezők. Volt egészségsátor, táncház az Ózdi Néptánc Egyesülettel, majd a rockzenét kedvelőket várták a Nagyanyám Blues-a tagjai. Utcabállal ért véget a VI. Mogyorósvölgyi Nap, mellyel hosszabban az Ózdi Városi Televízió Kaleidoszkóp című kulturális magazinja is foglalkozik majd.