Egyhetes hittantáborban vettek részt a Tábla városrészben élő gyerekek
Szabadidő
2023. aug. 24.

Egyhetes hittantáborban vettek részt a Tábla városrészben élő gyerekek

Egyhetes hittantáborban vettek részt a táblai gyerekek, de szüleiket is nagy szeretettel várták. A benti foglakozásokon kívül, szabadtéri elfoglaltságot is kínáltak a résztvevőknek.

Három év után, idén újra megvalósult az a hittantábor, mely Veres-Bartha Beáta református lelkész vezetésével, egy hétig kínál többféle lehetőséget a résztvevőknek. Nemcsak a gyerekeket várták, hanem szüleiket is azzal a céllal, hogy Ózdnak, Tábla városrészében is legyen alkalom megismerni a táborozás élményét. A benti foglalkozásokon az özönvíz és Noé történetével ismerkedhettek meg közelebbről a gyerekek. De foglalkoztak a környezetvédelemmel is.

„Tegnapi nap 14 gyermek volt, körülbelül azt a létszámot tudjuk most tartani. Hétfőtől péntekig fog tartani a tábornak a rendezvénysorozata. Vasárnap pedig egy hálaadó istentisztelet keretén belül a gyerekekkel együtt, egy táborzáró istentisztelettel fog zárulni. A cél az, hogy legyen lehetőség a táblai területen is egy olyan elfoglaltságnak, ahol a gyerekek esetleg a szülőkkel együtt egy pár óra hosszat el tudnak tölteni. Ez szerintem mindenkinek egy nagyon-nagyon pozitív feltöltődési lehetőség és élmény” - hangsúlyozta Veres-Bartha Beáta, az Ózd-Sajóvárkonyi Református Egyházközség lelkésze.

A hét egyik napján szabadtéri elfoglaltsággal töltötték idejüket. A Gömöri Lovas és Népi Hagyományőrző Egyesületnek köszönhetően lovaglási lehetőséget biztosítottak a gyerekeknek, de a baromfiudvar lakóit is megismerhették közelebbről.

„Nekem, ami nagyon tetszett a táborban az a lovaglás volt és a csirkefogás. Ami a legjobb érzés volt, amikor az ölembe foghattam egy kakast” - emelte ki Szilágyi András.

Vincze Judit is azok közé a szülők közé tartozik, akik fontosnak tartja azt, hogy gyermeke hasznosan töltse szabadidejét, illetve minél több információt gyűjtsön a nyári szünet ideje alatt.

„Nagyon jól érezzük magunkat, és azért is örülök, hogy itt lehetünk, mert így legalább tudok a kisfiamra is időt szánni, mert nemrégen született egy kisbabánk, ő már hét hónapos és a mamánál van, így legalább tudok a kisfiammal minőségi időt tölteni” - nyilatkozta Vincze Judit.

A most már hagyományosnak mondható nyári hittantábor nagyon népszerű volt, ahol a közösség apraja-nagyja kivette a részét a munkából és a mókából. A közösségi összefogás egyik legszebb példája volt ez az egy hét. A tábor során naponta merítettek a résztvevők a Biblia tanításából, de kirándultak, játszottak, imádkoztak és énekeltek. A gyerekek nagyon jól érezték magukat, hiszen nagyon sok érdekes és hasznos információt kaptak, játékos formában.