2 millió forint értékű csatlakozót kapott az ÓMÉK Ózdi Művelődési és Kommunikációs Nonprofit Kft. a Neutrik Group-tól
Város
2023. aug. 23.

2 millió forint értékű csatlakozót kapott az ÓMÉK Ózdi Művelődési és Kommunikációs Nonprofit Kft. a Neutrik Group-tól

2 millió forint értékű felajánlást kapott az ózdi önkormányzat és az Ózdi Művelődési és Kommunikációs Nonprofit Kft. a Neutrik Group jóvoltából.

Serényen szerelik össze a dolgozók a csatlakozókat a Neutrik Group ózdi gyárának csarnokában. Ezekből a technikai eszközökből is kerültek azokba a dobozokba, melyeket ma délelőtt adott át felajánlásként Marton Zsolt ügyvezető igazgató Bukovinszky Zsoltnak, az Ózdi Művelődési és Kommunikációs Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójának. Az adomány 1100 darab csatlakozót foglal magába, melynek értéke 2 millió forintot képvisel.

„Cégünk világelső a csatlakozók gyártásában. Az önkormányzat, illetve polgármester úr kereste meg a cégünket, hogy szükségük lenne a termékeinkből a színház, illetve a városi televízió korszerűsítéséhez. Mi pedig nagy örömmel teszünk ennek eleget, hiszen itt vagyunk a városban és szeretnénk a része lenni. Volt rá lehetőségünk és összegyűjtöttük, amit kértek. Azt is amit nem helyben, de cégen belül máshol gyártunk terméket. Ezeket idehoztuk, most készültek el és én nagy örömmel adom át, hiszen ez a színház, ami a városnak van és a tévé is, a napi műsorokkal, melyben tájékoztatja a helyi lakosokat, ez egy nagyon nagy érték” - hangsúlyozta Marton Zsolt, a Neutrik Group ügyvezető igazgatója.

A Neutrik Group már az idetelepülése óta igyekszik bekapcsolódni a város ritmusába. Rendezvényein is lehetőségeihez mérten igyekeznek helyi vállalkozókkal, más cégekkel együttműködni. A városvezetéssel a kezdetektől fogva jó kapcsolatot ápolnak, a polgármester is segítette és támogatta azt a folyamatot, hogy a felajánlás mielőbb célba érjen.

„Ózd Város Önkormányzata és a Neutrik Group között egy élő, jó kapcsolat van, folyamatosan kapcsolatban vagyunk egymással. Nagyon örültem neki, amikor felajánlás érkezett a részükről, hogy az általuk gyártott csatlakozókból és eszközökből kaphat felajánlást Ózd város önkormányzata. Azonnal megkerestem a művelődési intézményünket, hogy milyen segítségre van szükségük. Ők összeírtak egy listát, ezt pedig a mai napon teljesítette a cég, és igazgató úr átadta igazgató úrnak. Nagyon nagy köszönettel tartozunk neki, hiszen jelentős összeget spórolt meg a nonprofit kft.-nek ez a felajánlás” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Az átadott csatlakozók az ÓMÉK-Olvasóba, illetve az ÓMÉK-Ózdi Városi Televízióba kerültek, ezzel megkönnyítve mindennapi munkájukat, és fejlesztve a technikai eszközöket. A felajánlás hatalmas segítség a nonprofit cégnek, hiszen korlátozott anyagi kerettel rendelkeznek.

„100 %-os önkormányzati tulajdonban működő cégként nekünk nagy segítség ez a technikai felajánlás, ami 2 millió forintot jelent. A Neutrikkal már a kezdetektől fogva nagyon jó kapcsolatot ápolunk. Bemutattuk őket többször a televízióban és támogatták kulturális programjainkat is. Úgy gondolom, hogy most a kollégáknak a Hétvölgy Fesztivál fáradalmainak kipihenése után lesz feladatuk, mire ezt a sok-sok csatlakozót beépítik” - nyilatkozta Bukovinszky Zsolt, az Ózdi Művelődési és Kommunikációs Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

A plusz energia befektetése azonban kifizetődik, hiszen a felajánlásnak köszönhetően a mindennapi munka sokkal gördülékenyebbé válik az ÓMÉK dolgozói számára. A városvezetés és a cégek bíznak abban, hogy a jövőben is megmarad ez a szoros kapcsolat.