Idén több mint 120 fiatal vett részt a nyári diákmunka programban
Város
2023. aug. 22.

Idén több mint 120 fiatal vett részt a nyári diákmunka programban

Lezárult a diákmunka program. Több mint százhúsz fiatal tevékenykedett az ÓSÉK-nál és az ÓMÉK-nál. A program egyre népszerűbb a fiatalok körében.

Szorgosan dolgoztak a fiatalok az uszodában. Az öltözőt takarították az előírt szabályoknak megfelelően. Ez volt az utolsó napjuk a diákmunka program keretében. Az Ózdi Sport- és Élményközpont számos létesítményében találkozhattunk a tanulókkal. Nagy segítség volt nekik, hogy a fiatalok itt töltötték ezt a két hónapot, alacsony létszámuk miatt ugyanis a kisebb munkákkal el voltak maradva. A diákokra az egyszerűbb, fizikailag nem megterhelő feladatokat bízták.

„Nagyon nagy segítség volt számunkra az elmúlt hat hétben, hogy a százhúsz diák nálunk dolgozott. Kiegészítették a munkásainkat, hiszen mi elég kevesen dogozunk a cégnél. Mind a négy telephelyen nagyon sok feladatot és munkát végeztek el, így időben be tudtuk fejezni azokat a munkákat, amiket ki tudtunk tűzni célul. Én ezúton is szeretném megköszönni a diákoknak a segítségét és remélem, hogy a jövőben ugyanígy foglalkoztathatjuk őket és a segítségünkre lesznek” - mondta Nagy-Mengyi Péter, az ÓSÉK ügyvezetője.

A strandfürdő minden évben nagy népszerűségnek örvend. Voltak olyanok, akik a pénztárnál segítettek be, mások pedig az úszómesterek dolgát könnyítették meg. A sportcsarnokban és a stadionban is sok feladatot elvégeztek. A diákok nem csak az ÓSÉK-nál, hanem az Ózdi Művelődési és Kommunikációs Nonprofit Kft.-nél is kaptak feladatokat. Az ÓMÉK-Olvasóban például könyveket pakoltak és leltároztak, de nagyon sok segítséget nyújtottak a Rózsakerti Este és a VI. Hétvölgy Fesztivál lebonyolításában. A nyár folyamán négy fiatal a televízió életébe is betekintést nyert.

„Igazából a munkám nagy részét digitalizációval töltöttem, ami azt jelenti, hogy kazetták anyagát mentettem át a gépre. Ezen túl a stábbal – mikor kivel- mentem terepre. Volt, hogy nyilatkozatokban segítettem, vagy a fényképek elkészítésében, esetleg az ozd.hu-ra felkerülő képaláírásokat segítettem szerkeszteni. Igazából jól éreztem magam és úgy gondolom, hogy egy nagyon jó tapasztalatszerezés volt, illetve a stábtagok is nagyon kedvesek voltak velem és befogadóak, szóval élveztem igazából az itt töltött időt” - nyilatkozta Antal Dominik.

A két hónap alatt több mint százhúsz diák segítette a társaságoknál dolgozók munkáját, ezáltal pedig betekintést nyerhettek a város működésébe is. Idén a program véget ért, többen azonban már most biztosan tudják, hogy ezt a lehetőséget jövőre is szeretnék kihasználni.