Sokan ünnepeltek együtt augusztus huszadikán az Ifjúsági Parkban
Szabadidő
2023. aug. 21.

Sokan ünnepeltek együtt augusztus huszadikán az Ifjúsági Parkban

A helyi táncegyüttesek és zenekarok mellett a Delhusa Gjon is fellépett a VI. Hétvölgy Fesztivál zárónapján. Az estét egy tizenöt perces tűzijáték koronázta meg.

Kegyeibe fogadta az időjárás augusztus 20-án az Ózdon ünneplőket. Szerencsére az előrejelzések nem váltak valóra, eső helyett tiszta égbolt és napsütés várta az érdeklődőket. Kora délután kezdődött az ünnepi program az Ifjúsági Parkban, először a Kék Sirály Együttes lépett színpadra.

Ezután az Ózdi Gyöngyvirág Néptánc Egyesület, majd a Szabad Szombat Táncegyüttes mutatta be koreográfiáit, az államalapítási ünnepséget, a kenyérszentelést követően pedig az Ózdi Néptánc Egyesület adott műsort. A hagyományos táncok után modernebb produkció következett az Erica C. Dance School and Company ózdi csoportjainak előadásában.

Delhusa Gjon már az 1970-es évek óta töretlen népszerűségnek örvend. Számos zenei díjjal jutalmazták már könnyűzenei munkásságát. Magáénak tudhatja többek között az Arany Zsiráf-, és Emerton-díjat, de 2005-ben megkapta a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztet is. Többször járt már városunkba, ahová elmondása szerint mindig szívesen tér vissza.

„Ezt soha nem tudja elmondani egy művész, hogy mitől szeret egy várost. Egyszerűen csak valamiért úgy alakulnak a dolgok, hogy jól sikerül a fellépés, aranyosak a beszélgetések, aranyosak a megszólítások. És valahogy úgy alakul ki, hogy az emberben megmarad az, hogy ezt a várost szereti, ide szeret visszajönni. Én úgy gondolom, hogy Ózd ezek közé tartozik” - mondta Delhusa Gjon, énekes.

A sztárvendég után helyi zenekarok csaptak fergeteges hangulatot. Először a Strolling Kox Rock & Blues Band foglalta el a színpadot, akik híres külföldi blues dalok mellett saját számokat is előadtak.

„Mindenhol jó zenélni, de a hazai pálya előnye az mindenképpen jó. Mivel nagyon régóta játszunk már Ózdon, ráadásul 1983-ban alakult meg a zenekar, aminek idestova már negyven éve, de mindig jól eső érzés akár klubszinten, vagy szabadtéri fesztiválon. Hála Istennek mindig jó fogadtatásban volt részünk” - nyilatkozta Klicsu Tamás, a Strolling Kox Rock & Blues Band alapító tagja.

Az estet a helyi Highland Bastards zárta nagy sikerrel, akiknek rajongótábora végig lelkesítette a csapatot a színpad előtt felállított kordonok mögött.

„Alapvetően egy megtiszteltető érzés, köszönjük szépen még egyszer a meghívást. Már régóta működünk Ózdon, sokszor azt gondoltuk, hogy nem feltétlenül itt tervezzük tovább a működésünket, de időnként szeretünk visszatérni a szülővárosunkba, szóval a mai nap is egy ilyen” - fogalmazott Kovács Zsolt, a Highland Bastards harmonikása.

A zenei produkciók után rengetegen maradtak kint az Ifjúsági Parkban, hiszen az ünnepi műsor nem múlhatott el tűzijáték nélkül. Este kilenc óra után tizenöt percen keresztül látványos, színes fények töltötték meg a nyáresti csillagos égboltot, mely méltó zárása volt az augusztus huszadikai ünnepségnek és a VI. Hétvölgy Fesztiválnak.