Dübörgött a thrash metal és a rock’n’roll a parkban
Szabadidő
2023. aug. 20.

Dübörgött a thrash metal és a rock’n’roll a parkban

Több ezren látogattak ki a VI. Hétvölgy Fesztivál második napjára. A színpadra először a Remorse, majd a Tankcsapda lépett fel. Utóbbit több mint húsz év után láthatta újra Ózdon a közönség.

Lassan gyülekeztek az emberek a színpad előtt. A VI. Hétvölgy Fesztivál második napját a Remorse nyitotta meg. A zenekar 1987-ben indult útjára. ’91-ben pedig már közös turnéra mentek a Tankcsapdával és a Bedlam zenekarral. Később más, neves előadókkal is színpadra álltak, valamint a Sziget Fesztivált is megjárták. A thrash metal képviselőinek koncertjét már nagyon várta a hazai közönség. Idősebbek és fiatalok egyaránt tomboltak az első sorokban.

„Nekünk ez így tökéletes. Kicsit kevesebb a koncert, hiszen már idősebbek vagyunk, de úgy gondolom, azok elég jók szoktak lenni. Most a Barba Negra klubban játszottunk Kreator és Biohazard zenekarok között. Ez is elég jó volt egy pár ezer ember előtt, úgyhogy azért jó koncertjeink vannak, mi pedig ezt nagyon élvezzük, azt meg főleg, hogy van közösségünk” - nyilatkozta Oláh Zsolt, a Remorse zenekar vezetője.

Amint lement a Nap, felrobbant a park. Fejes Tamás fényárban, óriási szikrák között állt fel a dobok mögé, majd Sidlovics Gábor és Lukács László is a húrok közé csapott. A közönség nagy sikoltozásban tört ki. A Tankcsapda egyébként nemcsak itthon, hanem számos európai országban sikeres. Dalaikon generációk nőttek fel. A rockbanda mára a műfaj legismertebb hazai képviselője.

„Alapjában véve szerintem a negyedik-ötödik generációváltáson vagyunk túl, és természetesen minden új generációnak teljesen más a kommunikációs csatornája meg a hídja. Amikor mi elkezdtük ezt az egész műfajt, akkor még plakátoztunk, most már teljesen más idők járnak. Volt, amikor rádióban hirdettünk, volt, amikor újságban adtunk jó sok interjút, most pedig a social mediát használjuk, de ennél kicsit bonyolultabb a történet, de az a lényeg, hogy mi mindig próbálunk azoknak az embereknek is szólni, akik a következő generáció tagjai. Örömmel vesszük észre, hogy nagyon fiatal gyerekek is jönnek a koncertjeinkre. Úgy gondolom, hogy ez az egész tudatos építkezés meg is hozta a gyümölcsét” - emelte ki Sidlovics Gábor, Fejes Tamás és Lukács László, a Tankcsapda zenekar tagjai.

A közönség nagyon élvezte a koncertet. Mindenki tombolt. 

„Nagyon jól éreztük magunkat. Játszottak régebbi és újabb számokat is. Szerintem ez nagyon jó volt. Mindenki tudta élvezni az egész koncertet. Azok is, akik régebb óta hallgatják és azok is, akik újabb rajongók” - Horváth Viktória.

A banda huszonkét éve nem játszott Ózdon, így az emberek már nagyon várták, hogy újra lássák itt őket. Lukács László is elmondta az interjúban, hogy reméli a következő alaklomra már nem kell ennyi időt várni.