Egyeztető tanácskozás
Hírek
2017. szept. 29.

Egyeztető tanácskozás

Ismét összegyűltek a HAJÓZD Helyi Akciócsoportjának tagjai. A közösségben olyan emberek tevékenykednek, akik szívükön viselik a város és a benne élő emberek sorsát.

Megtartotta újabb tanácskozását a HAJÓZD Helyi Akciócsoport. Az ülés témája a stratégiai terv módosításának megszavazása volt, emellett szó esett arról is, hogy milyen konkrét lehetőségeket nyújt a pályázók számára a kezdeményezés.

„A Helyi Akciócsoport a tervezet elfogadásakor még a 800 millió forintos keretösszegre fogadta el a stratégiát, a döntés értelmében pedig 400 millió forint a támogatás összege. Ezért ezt a hivatali dolgozóink teljes mértékben átalakították, közben történtek már Helyi Akciócsoport ülések, most pedig az elfogadás következik” - mondta Janiczak Dávid, a Helyi Akciócsoport elnöke.

A stratégia egyik eleme a közösségfejlesztés, ezen belül pedig a közösségi színterek fejlesztése. Ezek a helyek olyan központi létesítményeket jelentenek, ahol akár fórumokat, megbeszéléseket is tarthatnak a városlakók. Annak érdekében, hogy minél szélesebb körben nyújthassanak be pályázatokat a stratégia kapcsán, olyan a város fejlesztésére irányuló pályamunkák is születhetnek, mint például egy város applikáció, melynek segítségével telefonos vezetéssel is körbejárhatóak Ózd nevezetességei. A stratégia három lépcsős, tehát a civil, önkormányzati és vállalkozói szektor is tevékenyen részt vett a kialakításában.

„Maga a kezdeményezés azért jó, mert mind a négy program elem kapcsolódik a már említett civil, önkormányzati és vállalkozó szektorhoz. A fejlesztési tervbe bekerülő változások központi eleme a város rehabilitációja, és az innovatív ötletek megvalósítása” - fogalmazott Kozup Sándor, a Helyi Akciócsoport tagja.

A Helyi Akciócsoport egyöntetűen elfogadta a stratégiai változtatásokat. Feladatuk következő lépcsőfoka, hogy egyeztetésekbe kezdenek a hozzájuk tartozó munkacsoporttal. Ennek a folyamatnak a hozadékaként leülnek tárgyalni a pályázókkal, hogy minél több innovatív ötlet valósulhasson meg a jövőben.