Fejlesztési lehetőség
Hírek
2017. nov. 7.

Fejlesztési lehetőség

Konferenciára hívta össze az érdeklődőket a HAJÓZD Helyi Akciócsoportja.

Több mint 40 érdeklődő vett részt azon a konferencián, amelyet a HAJÓZD Helyi Akciócsoportja szervezett az informatív tájékoztatás céljából. Közintézmények, sportegyesületek, civil és egyházi szervezetek is képviseltették magukat a fórumon. Először Szaka Attila a Közösségi Pályázatfejlesztési Csoport munkatársa köszöntötte az egybegyűlteket, majd Janiczak Dávid a Helyi Akciócsoport elnöke hangsúlyozta ki a mintegy 400 milliós támogatást élvező projekt sajátosságait.

„Ez a pénz akkor érkezik ide, ha Önök nyertes pályázataikkal lehívják ide. Ebben az a jó, hogy van egy stratégia, ami az elmúlt másfél évben került kidolgozásra az akciócsoport részéről, és ez a stratégia elég tág kereteket biztosít” - mondta Janiczak Dávid, a HAJÓZD Helyi Akciócsoport elnöke.

A fejlesztési támogatásnak köszönhetően lehetőség nyílik arra, hogy a helyi civil szervezetek megvalósíthassák saját elképzeléseiket, amennyiben az összhangban van a már kidolgozott közösségfejlesztési stratégiával. Sok érdeklődő éppen ezért is jött el a konferenciára, hogy átfogóbb képet kapjon arról, miként kapcsolódhat a projekthez.

„Mi is mint nemzeti roma kisebbségi önkormányzat, illetve személy szerint mint roma referens szeretnék én is egy szeletet ebből kapni, ugyanakkor adni is Ózd városának” - nyilatkozta Berki Lajos, roma referens.

„Erről a lehetőségről nemrég szereztem tudomást. Éppen ma délután nyomtattam ki az ezzel kapcsolatos dokumentumokat, de már most láttam olyan dolgokat, ami érdekelne, hiszen nálunk a parókia területén működik család- és hittanos csoport, ahol igazi közösségfejlesztő alkalmak vannak” - mondta Juhász Endre, a Pro Parochia - Megmaradni Ózd Jövőjéért Alapítvány kuratóriumi elnöke.

A folytatásban Dobos Eszter a Közösségi Pályázatfejlesztési Csoport másik munkatársa ismertette az érdeklődőkkel az eddigi előzményeket, a pályázat ismérveit, a helyi közösségfejlesztési stratégia eszköz- és célrendszerét, a tovább pályáztatás módját és időbeli ütemezéseit.

„Ha megérkezik a pályázati szerződés, utána az első pályázati felhívást kell majd elkészíteni, amire széles körben már beadhatóak lesznek a pályázatok” - fogalmazott Dobos Eszter, a Közösségi Pályázatfejlesztési Csoport munkatársa.

A támogatottak körébe az akcióterületen székhellyel, vagy telephellyel rendelkező köz- és civil szféra szereplői, illetve nonprofit szervezetek tartoznak. A tájékoztató jellegű fórum végén kérdéseiket is feltehették az érintettek, és tisztázásra került néhány felvetés is.