Az Ózd Salak Shown égtek a gumik hétvégén
Sport
2023. aug. 15.

Az Ózd Salak Shown égtek a gumik hétvégén

Hatvanegy autó versenyzett a stadionban megrendezett Ózd Salak Shown. A Classic Motor Sport Klubnak köszönhetően veterán autókat is megtekinthettek az érdeklődők.

Hatalmas porfelhő száll felt a stadion salakpályájáról vasárnap. A jelenség azoknak az autósoknak volt köszönhető, akik elindultak az Ózd Salak Shown. A Greenaplan Mini Racing Challenge kupasorozatot Észak-Magyarországon szervezik. Ezen csak bukócsöves autók indulhatnak el, így nagyon sokan kiszorultak a versenyzésből. A szervezők év elején megígérték, hogy lesz olyan rendezvény, ahol ők is tudnak majd menni. Az ózdi is ezek közé tartozik.

„Szeretnénk belőle hagyományt csinálni. Ilyen salakpályás körverseny Miskolcon már évek óta van a Miskolci Salakmotor Pályán. Itt ez egy jó gondolat volt, hogy itt csináljuk. Én is és a rendező társam is magasabb osztályban versenyzünk, nekünk az Ózd Rallyn ez prológ szokott lenni. Úgy gondoltuk, hogy itt még amatőrök nem versenyezhettek ezen a salak pályán, pláne nem ilyen sima, személyi, utcai autóval” - mondta Kovács Krisztián, a FireBlade SE elnöke.

Hatvanegy autót neveztek a versenyre. Első, hátsó és összkerekes kategóriában indulhattak, de volt külön csoport a quadosoknak is, ők azonban nem számítanak bele a verseny végértékelésébe. Kovács Gergő rendszeres résztvevője a versenyeknek, így ezt az alkalmat sem hagyta ki.

„Mivel ózdi származású vagyok és ugye félig itt is lakok még, így azért úgy gondolom, hogy a hazai pályán mindig jó menni. Most a versenyautó nincsen kész sajnos, úgyhogy előhúztuk a téli hókocsinkat és jöttünk azzal” - nyilatkozta Kovács Gergő, versenyző.

Ezzel az autóval pedig elhozta a hátsó kerekes kategória harmadik helyét. Hozzá hasonlóan ifjabb Nedecki László is mindig megfordul a hazai versenyeken. Most édesapja is visszatért a pályára, így együtt szelték a köröket. A versenyt a rallycross bajnokságra való felkészülésnek tekintette.

„A kocsi nagyon jó, ez a célunk, hogy ezt próbáljuk, hiszen szeptember végén lesz a Közép-európai zóna bajnokság következő futama hazai pályán, Nyírádon, Magyarországon. Szeretném ott egy döntőbe jutással megünnepelni, így lassan az év végét” - fogalmazott ifj. Nedecki László, versenyző.

Ő végül elhozta abszolútban és kategóriájában is az első helyet. A rendezvényre egyébként a Classic Motor Sport Klub tagjai is kilátogattak, akiknek köszönhetően több, veterán autót is megtekinthettek azok, akik kilátogattak a versenyre.