Rostás Kálmánra emlékeztek a focicsapatok
Sport
2023. aug. 12.

Rostás Kálmánra emlékeztek a focicsapatok

Harmadik alkalommal tartották meg a Rostás Kálmán Emléktornát a Marosi István Városi Sportcsarnokban. Hat csapat vett részt a barátságos labdarúgó tornán.

Rotyogott az ebéd a bográcsban. Nagy szeretettel készült az étel a sportcsarnok mellett. A szakácsok nem siettek, hiszen akiknek készítették, még javában a pályán küzdöttek. A hétvégén tartották meg ugyanis a III. Rostás Kálmán Emléktornát. A férfi három évvel ezelőtt hunyt el. Fia, Rostás László indította el ezt a barátságos labdarúgó tornát, hogy így emlékezzen sportszerető édesapjára.

„Mint fia, középső fia, szerettem volna egy ilyen tornát elindítani, hogy megemlékezzünk róla, mivel ő is egy elég régi focista volt. Szerette a sportot, az volt a családja utána a második élete. Én úgy gondoltam, hogy fentről látja ezt az egészet és így megemlékeznék róla” - mondta Rostás László, szervező.

Az eseményre barátok, munkatársak, családtagok is kilátogattak. Varga Gábor Kálmánnal dolgozott együtt több mint nyolc évig, de a pályán is csapattársak voltak. Nagyon rendes, sportszerető embernek ismerte, aki szívesen adta át tudását a fiatalabb generációnak.

„Ő a pályán is összefogta mindig a társaságot. Ő a meccs elejétől a végéig azt szerette, hogy ha a csapat együtt van szó nélkül, veszekedés nélkül, sportszerűen. Azt szerette, ha a gyerekek körülötte vannak. El tudta szívlelni azt is, ha vereséget szenvedett a csapata, viszont nagyon örült annak is, ha nyert a csapata” - emelte ki Varga Gábor.

A megnyitón Kellóné Mezőtúri Márta, az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke is szólt néhány szót. Fontos számára a sportélet, így nagyon örül neki, hogy a kezdeményezés már hagyománnyá vált.

„A sportszerető, akinek minden vágya az, hogy Ózdon nagy sportélet legyen, szeretném megköszönni azt, hogy ezek az emberek ezt felvállalták és ilyen sok városból valamint Szlovákiából is jöttek erre a rendezvényre. Remélem, hogy egyszer a stadion is rendben lesz és akkor majd nyílt pályán is lehet játszani” - hangsúlyozta Kellóné Mezőtúri Márta, az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke.

Idén egyébként hat csapat érkezett az eseményre. A fő cél, hogy jól érezzék magukat és megemlékezzenek arról a személyről, aki a sport iránti szeretetével és a közösségben végzett munkájával olyan nagy hatást gyakorolt rájuk.