Kisütött a nap, az emberek pedig újra birtokba vették a Nagyvölgyi Állatsimogatót
Szabadidő
2023. aug. 11.

Kisütött a nap, az emberek pedig újra birtokba vették a Nagyvölgyi Állatsimogatót

Nyuszik, kecskék és számos szárnyas fogadta a látogatókat a Nagyvölgyi Állatsimogatóban. Az ÓVI munkatársai kézműves foglalkozásra hívták az embereket.

A nyuszik sok gyereket elvarázsoltak a Nagyvölgyi Állatsimogatóban, de a többi állat is népszerű volt. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai kézműves foglalkozást hirdettek meg, ami sok látogatót vonzott. A kicsik azonnal elfoglalták helyüket az asztalok mellett. Papírsárkány, ajtódísz és képkeret készült.

„Nagyon szeretik csinálni, főleg most ezt a papírsárkányt. Ez nagyon tetszik nekik. A hét folyamán is többször voltunk itt az állatsimogatóban és ez népszerű” - mondta Bodnár Mária, az ÓVI csoportvezetője.

Az ÓVI varrodájában sok ajándéktárgy készül, ezekkel is kitelepültek a tanyára. Az egyik kisfiú elküldte a körülötte ólálkodó macskát, mások viszont egy kecskét kergettek vissza a helyére. Láthatóan az állatok is élvezték a látogatást.

„Az unokáimmal jöttem és a menyemmel. Nanika februárban volt kétéves, a két kisfiú pedig két ördögfióka, ők októberben lesznek kétévesek. Nanikával többször jártunk már itt. Nagy kedvenc a páva és az összes bari és természetesen a nyuszik. Együtt jöttünk, a délelőtt ezzel el is fog menni” - nyilatkozta Neumann Péter.

Unokája Nanetta munkába is állt. Rögtönzött riporterként bejelentkezett a helyszínen.

„Láttam kecskét, láttam barit, láttam nyuszit és láttam pávát” - emelte ki Neumann Nanetta.

Az emberek a nap folyamán egymást váltva érkeztek. Kihasználták a jó időt, és a természet adta lehetőségeket. Sok kis állat és újdonságok is várják már az érdeklődőket. A tanya egyébként ingyenesen látogatható, azonban érdemes előre bejelentkezni.