Játszónapot tartottak az Ózdi Városi Könyvtárban
Szabadidő
2023. aug. 10.

Játszónapot tartottak az Ózdi Városi Könyvtárban

Gyere játszani az Ózdi Városi Könyvtárba! Ezzel a felhívással hirdették meg azt a játszónapi programot, melyen több generációt vártak a szervezők.

Szinte az egész könyvtár épületét birtokolták azok a gyerekek és szülők, akik a meghirdetett játszónapon vettek részt. A programok között többféle érdekes elfoglaltság szerepelt, előkerültek a társasjátékok, a mesekönyvek szereplői papírformában, melyet helyben készítettek az ügyes kezek. A szórakoztató közösségi programon évente több alkalommal vehetnek részt a gyerekek szüleikkel együtt.

„A célunk ezzel az, hogy a gyerekek játékosan ismerkedjenek meg a könyvtárral. Játékosan ismerjék meg a könyvek világát és ennek érdekében mesés foglalkozásokat tartottunk, ahol megjelenítettek egy-egy mesét bábozással, illetve eljátszanak egy-egy mesét. De lehetett kézműves foglalkozáson is részt venni, illetve babasarkot is kialakítottunk, hogy a legkisebbek is ismerjék meg a könyvtárat és a könyvek világát, az ő maguk formája szerint” - emelte ki Csörgőné Csépányi Krisztina, az Ózdi Városi Könyvtár könyvtárvezetője.

A könyvtár által nyújtott szabadidős tevékenységre több szülő is elhozta gyermekét, akik nagy örömmel vesznek részt a feladatok megoldásában és a közösségi játékokban.

„Már sokszor voltunk, így lelkesen járunk erre a rendezvényre. A kisfiam nagyon szeret idejárni, nagyon szereti a közösséget, nagyon szereti ezeket a foglalkozásokat. Hogyha hazaérünk, akkor rögtön azokat a könyveket, amiket itt kikölcsönzünk, már aznap este olvasnunk kell és minden este úgy alszik el, hogy mesét olvasok neki, és nagyon fontosnak tartom ezt az ő életében is” - mondta Medve Mónika.

A kézműves asztaloknál is sokan foglaltak helyet, az előadott mesék szereplőit lehetett papírból megformálni. Egy közismert történet főhőseit készítették el a gyerekek, a tengeri polip és a kishal nagy szenzáció volt, de színezni és rajzolni is lehetett.

„Polipot készítettem lila színű papírból. Sokat járok könyvtárba, nagyon szeretek olvasni, gyakran veszek ki könyveket, amikor idejövünk” - nyilatkozta Juhász Petra Virág.

A kisebbeknek a babasarokban biztosítottak alkalmas helyet, hogy minél kényelmesebben eltölthessék a délelőttöt, közben pedig hallgathassák a meséket, lássák a nagyobb gyerekek viselkedését. A könyvtár dolgozói fontosnak tartják, hogy lehetőséget kínáljanak arra, hogy azok a szülők, akiknek idejük engedi, minőségi időt tölthessenek gyermekeikkel.