Tábort rendezett a Halmozottan Sérültek Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szülőszövetsége a Civil Házban
Szabadidő
2023. aug. 3.

Tábort rendezett a Halmozottan Sérültek Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szülőszövetsége a Civil Házban

Napközis jellegű tábort rendezett a Halmozottan Sérültek Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szülőszövetsége a Civil Házban. A három napos programon összesen tíz gyermek vehetett részt.

Jókedvűen kártyáztak a fiatalok a Civil Házban. Összesen 10 gyermek jelentkezett arra a táborra, melyet a Halmozottan Sérültek Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szülőszövetsége rendezett ezen a héten. A három napos, napközis jellegű táborban reggel kilenctől délután három óráig volt lehetőségük a gyerekeknek részt venni. A programot a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által kiírt pályázat tette lehetővé. A foglalkozásokat egy gyermekpszichológus bevonásával állították össze. Játékos feladatokkal igyekeztek az ifjak megismerni egymást és önmagukat is.

„Az első napon, mivel ennek a csapatnak a tagjai teljesen ismeretlenek voltak egymás számára, ismerkedős játékok voltak, illetve önmaguk megismerése. Most a második napon tértek rá inkább arra a témára, hogy a sérültséget a családon belül ők hogyan tudják feldolgozni, ezeket hogyan élik meg. Mindenképpen próbáljuk most azt éreztetni velük, hogy a figyelem csak rájuk fokozódik, mert egy sérült gyermek mellett sokszor a testvér akaratlanul is a háttérbe szorul, mert rá nyilván sokkal több figyelem kell egy családban. Ezt próbáljuk most nekik ellensúlyozni” - mondta Szűrös-Danyi Edina, pályázati koordinátor.

A foglalkozások között helyet kaptak különböző kártya-, és társasjátékok, rajzolás, kreatív feladatok, beszélgetés de csapatjátékokon is próbára tehették szerencséjüket. A játékok mellett természetesen finom ételek és hűsítő italok is várták a gyerekeket napközben. A tábor utolsó napjára rekreációs programokat szerveztek, a nap végét pedig egy közös mozizással zárták, ahol a Kísértetkastély című vígjátékot tekinthették meg. A résztvevő fiatalok élvezték a figyelmet, szép emlékeket és új barátokat is szereztek a három nap alatt.

„Nagyon jól érzem magam és nekem az a program tetszett a legjobban, a székre ülős, amikor helyet kellett cserélni” - fogalmazott Balog Amira.

„Nagyon jól érzem magam, és nekem a székfoglalós tetszett a legjobban, és az volt a legjobb az összes játék közül” - emelte ki Szűrös Zsófia.

A Halmozottan Sérültek Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szülőszövetsége már korábban is rengeteg programot szervezett a fogyatékkal élő gyermekek és családjaik számára. A mostani táborról is rendkívül pozitív visszajelzéseket kaptak a szervezők mind a résztvevők, mind a szülők részéről. Bíznak abban, hogy a jövőben is lesz lehetőségük megtartani ezt a rendezvényt.