Illegálisan dobálták szét a bontásból származó ablakokat Szentsimonban
Hírek
2023. aug. 1.

Illegálisan dobálták szét a bontásból származó ablakokat Szentsimonban

Régi ablakokat dobáltak szét Szentsimonban. Lakossági bejelentés alapján az Ózd Városi Rendészet kérésére az ÓVI munkatársai szállították el a helyszínről a hulladékot.

Üvegszilánkokon csillan meg a napfény a fűben. Szentsimonban, a Barátság út végén található szántó bejáratánál illegálisan helyeztek el bontásból származó hulladékot ismeretlen személyek. Van, amelyikből az üveg is kitört, így az arra való közlekedés balesetveszélyes. A feleslegessé vált ablakokat magánterületen dobálták szét.

„Tizenegy óra után jöttem haza a szentsimoni tanyánkra a Barátság úton, és ahogy benéztem ide, akkor láttam ezt a rengeteg üveget. Hát ezt egy agybeteg ember csinálhatta, mert ez veszélyes hulladék. Szerintem van lerakó Centerben is, és a Zrínyi úton is meg lehetett volna oldani” - mondta Gál József.

A szántó tulajdonosa, Gál József felkereste az Ózd Városi Rendészetet, akik értesítették az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozóit. Ma ők szállították el a hulladékot az érintett területről. Szentsimon külterületén már többször is előfordult, hogy ilyesmit helyeztek el illegálisan. Erről is beszélt Kellóné Mezőtúri Márta, a terület képviselője, aki megdöbbenve értesült a mostani esetről.

„Én arra szeretném kérni a lakosságot, hogy mindent a maga helyére, a rendeltetési helyére kellene vinni, és oda is vigye. Pláne most, hogy új rendelkezések, törvények jöttek a szemétszállítással kapcsolatban, attól félek, hogy ez a természetben való hulladék elhelyezés még nagyobb volumenű lesz. Én azt hiszem, hogy minden jó érzésű ember szereti a természetet, és arra kérek mindenkit, hogy ne tegyük ezt tönkre” - hangsúlyozta Kellóné Mezőtúri Márta, területi képviselő.

Az Ózdi Hulladékudvar már nem csak hétköznap, de szombatonként is nyitva tart. A Centeri és a Zrínyi úti lerakóba negyedévente 250 kg nem veszélyes, valamint évente 100 kg veszélyes hulladék adható le díjmentesen, fajtánként eltérő mennyiségben. Bővebb információ és pontos nyitvatartás a www.zoldvolgy.hu/hulladekudvarok weboldalon érhető el a lakosság számára.