Új, színes játékok várják a gyerekeket a Nagyvölgyi játszótéren.
Város
2023. júl. 28.

Új, színes játékok várják a gyerekeket a Nagyvölgyi játszótéren.

Elkészült a Nagyvölgyi út melletti játszótér, már birtokba is vették a gyerekek.

Korábban több játszótér rongálás áldozata lett, ehhez azonban felszereltek egy térfigyelő kamerát, így szeretnék megóvni az állapotát a kicsik számára. Tervben van még egy homokozó kiépítése, padok és kukák kihelyezése is.

Felhőtlenül játszik ez a kisfiú a Nagyvölgyi út melletti játszótéren. Fényesre festett elemek, teljesen új játékok várják már itt a gyerekeket. Fészek hintát, mókuskereket, csúszdát és egy rugózó lovat is kihelyeztek.

„Nagyon sokat szoktam hintázni és imádok játszótérre járni és az öcsém is. Mindig szeretek hintázni, otthon is van egy csomó hintánk nagy dobozokkal és apukám is megígérte, hogy majd születésnapomra épít egy újat.” - mondta Antal László

A játékok egy részét Janiczak Dávid polgármester is kipróbálta. Az egyik kisfiú örömmel mesélt neki hintázás közben. Az elemek mindenféle színben pompáznak. A beruházás láthatóan el is nyerte az oda látogatók tetszését.

„A közterület felújítási keretnek köszönhetően a városban több felújítási és fejlesztési munkát is tudtunk végezni. Több helyen parkolókat, járdákat építettünk belőle a területi képviselők igényei szerint, de városi érdekből, ebből a keretből valósult meg a közterületi ivókutak fejlesztése is, így már öt darab van a városban, itt Hódoscsépányon pedig Fidrus Péter képviselő úr kérésére egy játszótér került kialakításra, amit nagy örömmel vettek birtokba a helyiek, viszont azért tegyük hozzá, hogy egy kamerát is telepíteni kellett projekten kívül, hiszen már építés közben ellopták a csúszdát.” - nyilatkozott Janiczak Dávid, városunk polgármestere

Ezek a képek még május elején készültek a város különböző játszótereiről, amelyeknél rongálást fedeztek fel. Többször előfordul ugyanis, hogy az eszközöket nem rendeltetésszerűen használják az emberek. Ezért az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozóinak évente felújítási munkálatokat, cseréket kell végezni, hogy a gyerekeknek ne kelljen elhagyni a legkedveltebb közösségi terüket. A Nagyvölgyi út 10-es szám előtti területre kikerült egy térfigyelő kamera, ezzel igyekeznek megóvni a teljesen új játszótér állapotát, a kivitelezés befejezése előtt ugyanis megrongálták a játékokat.

„Korábban itt egy funkció nélküli, gazos, bokros park volt. Azt gondoltam, hogy ki kellene használni ezt a területet, hiszen az adottsága lehetővé teszi, hogy itt egy biztonságos játszóteret létrehozzunk, hiszen körbe van kerítve, kapuval rendelkezik, most azonban még biztonságosabb lett ez a játszótér, hiszen egy térfigyelő kamera is kihelyezésre került az elemek és a játszó személyek biztonsága érdekében.” - mondta Fidrus Péter, területi képviselő

Kisebb tervek még vannak hátra. Az itt élők hiányoltak egy homokozót, így ezt a terület képviselője még szeretné kialakítani a későbbiekben, de padok és kukák kihelyezését is kérni fogja, hogy még komfortosabb legyen a terület a családok számára.