Közel kétezren választották kikapcsolódásuk helyszínéül hétvégén az Ózd Városi Strandfürdőt
Város
2023. júl. 18.

Közel kétezren választották kikapcsolódásuk helyszínéül hétvégén az Ózd Városi Strandfürdőt

Közel kétezren látogattak ki hétvégén az Ózd Városi Strandfürdőbe. A július úgy néz ki beváltja a hozzáfűzött reményeket.

A nyári szünetben sokan választják kikapcsolódásuk helyszínéül az Ózd Városi Strandfürdőt. A fürdőzés szempontjából kedvezőtlen júniusi időjárást követően a július igen meleget hozott. Hőségriadót is harmadik alakalommal rendelt el az országos tisztifőorvos viszonylag rövid idő alatt. Jelenleg szerda éjfélig van érvényben harmadfokú riasztás az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján. Ez pedig sok vendéget vonz a strandra. Nagy-Mengyi Péter arról is beszélt, hogy van az a hőmérséklet, amikor már nem szívesen lépnek ki a lakásukból az emberek.

„A számokat tekintve a tavalyi év ezen időszakához viszonyítva többen voltak a strandon, ez valószínűsíthető a kedvezőtlen júniusi időjárás miatt, hiszen nagyon csapadékos volt a június, de most az elmúlt két hétben összehasonlítva a tavalyi évvel jóval többen voltak, mint a tavalyi időszakban. Számokat tekintve az elmúlt hétvégén közel kettőezer vendég lépett be a strand területére, ez már egy magas létszámnak mondható, ahhoz képest, hogy túl meleg volt még a strandoláshoz is az idő” - mondta Nagy-Mengyi Péter, az Ózdi Sport- és Élményközpont Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Az itt élők szívesen veszik igénybe a helyi fürdő nyújtotta szolgáltatásokat. Főleg, akik kisgyerekkel érkeznek. Greskovits Lilla azt mondja, sokat nyom a latba az is, hogy közel van. Hetente egy-két alkalommal kilátogatnak ide.

„Én meg vagyok elégedve, a víz az évek óta tiszta, sőt szerintem az egyik legtisztább. Tehát jártunk tavaly is több helyen, itt tiszta a víz. Én szeretek itt lenni. Minket nem ért atrocitás, lopás, úgyhogy mi elégedettek vagyunk” - nyilatkozta Greskovits Lilla.

Vannak akik kifejezetten úszni járnak ide, ezért azokat az órákat választják, amikor még nincs akkora tömeg.

„Én a kánikulai időben ki szoktam jönni délelőtt, van amikor annyira nagyon meleg sincs. Szeretek úszni, akkor amikor még kisebb a tömeg, szabadon tudok úszni kilenc órától tizenegy óráig. Attól is félek, hogy napszúrást ne kapjak. Oda kell figyelni, hogy vizet igyunk, valami tápanyagot is hozzunk, hogy a vércukor ne menjen le, és ajánlom mindenkinek, hogy odafigyeljen erre” - hangsúlyozta Barak Viktor.

A legkisebbek nagyon élvezik a strandolást. Barcsik Gergő kedvence a piros csúszda, de ugrálni is nagyon szeret.

„Ilyen előre szaltós trükköt csinálok a vízben. Szoktam búvárkodni, meg minden, ezért vettünk egy úszószemüveget” - fogalmazott Barcsik Gergő.

A nagy medence vízhőmérséklete igen kellemes. Jelenleg 30 fokos, a kis medence 31,5 a pancsoló pedig 33,5 fokos. A víz PH és klórtartalmát minden nap többször is ellenőrzik az ÓSÉK munkatársai. Eddig teljesen zavartalan volt a működés, semmilyen technikai probléma nem adódott. Az Ózd Városi Strandfürdőben úszásra is van lehetőség. Reggel hattól fél kilencig, illetve este hat órától kilencig. Az esti úszás szerdán és vasárnap szünetel karbantartás miatt. A strand augusztus 31-én zárja be kapuit a nagyközönség előtt, de addig még várják a hűsölni vágyókat.