Jelentős károkat okozott a vihar
Hírek
2023. júl. 18.

Jelentős károkat okozott a vihar

Fákat tört ki a vihar tegnap este. Ózdon autók és házak is megrongálódtak, volt amely lakhatatlanná vált. A tűzoltók és az ÓVI munkatársai folyamatosan dolgoznak a károk elhárításán.

Az ózdi parancsnokság tűzoltóit egy újabb kidőlt fa miatt riasztották. A tegnap esti vihar sok munkát ad nekik. Most éppen a Hőáram-Kör Kft. mellé kellett vonulniuk.

„Tulajdonképpen a tegnapi vihar, ami végigsuhant itt a városon, kidöntötte a fánkat, a kerítésünket megrongálta, és a szomszéd épületnek is a tetejére rádőlt. A károkat majd a későbbiekben fogják gondolom megállapítani, hogy mi történt” - nyilatkozta Kollár Viktor.

Már messziről látszott, hogy két, hatalmasra nőtt fa dőlt ki, ami egy vezetéket is leszakított. A szolgáltató munkatársai is a helyszínre siettek, hogy megoldják a hálózati gondokat. A tűzoltók eközben láncfűrésszel kezdték feldarabolni a fa törzsét.

A vihar este csapott le. Tegnap már tizenöt káreset miatt riasztották őket. Ezek mindegyike műszaki mentés volt fakidőlések miatt. Voltak olyan helyszínek, ahová kivonultak ugyan, de akkor a sötétben nem tudtak hozzákezdeni a feladathoz. Sok helyen egyébként is nehezen lehetett megközelíteni a fákat. Ez volt a helyzet Szennán is. A településrészen tegnap délután öt óra környékén ment el az áram. Egy nagy fűzfa dőlt ki a Damjanich utcában. Ma délelőtt az MVM munkatársai kivonultak és elkezdték a munkálatokat. A tűzoltókhoz folyamatosan érkeznek a riasztások, de az Ózdi Városüzemeltető Intézménynek is bőven adott feladatot a vihar.

„Az ÓVI munkatársai jelenleg járják a város területét, összegyűjtik a letölt gallyakat, ágakat, ami esetleg fel van akadva, igyekeznek lehúzni, hogy megszüntessék az ilyen jellegű problémát, és utána a komposzttelepre szállítjuk, ahol majd nyilván darálásra és komposztálásra kerül a sor” - mondta Léman Béla, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény erdészeti részlegvezetője.

Az Arlói-tó partján a vihar úgy kicsavart egy fát, hogy az a földet is felhúzta magával. Több bejelentés érkezett utakra, autókra, elektromos vezetékekre és házakra zuhant faágakról. Ózdon egy családi ház is lakhatatlanná vált, az ott élőknek el kellett hagyni az otthonukat.