Idén is elismerésben részesültek a kitűnőre érettségizők
Város
2023. júl. 18.

Idén is elismerésben részesültek a kitűnőre érettségizők

Négy diák részesült elismerésben az érettségi vizsgán elért kiemelkedő eredményért. Janiczak Dávid, Ózd város polgármestere adta át a díjakat, aki gratulációját is kifejezte.

Elmúlt a vizsgadrukk okozta izgalom az idén érettségizőknél. Már az eredményeket is megtudhatták a végzősök. A hagyományt őrizve azok az ózdi fiatalok, akik kitűnő eredményt értek el, pénzjutalomban részesültek. Idén négy diáknak adta át az elismeréső oklevelet Janiczak Dávid, Ózd város polgármestere.

„2016-ban alapította az önkormányzat az ösztöndíj rendszert, melynek része az is, hogy a színjeles érettségizők jutalomban részesülnek az érettségit követően. Én nagyon fontosnak tartom, hogy a városban elismerjük azokat a tehetségeket, akik ózdiként kimagaslóan szerepelnek tanulmányaik során” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

Tatár Csenge, Németh Boglárka, Dúl Benedek Márk és Bárdos Bálint Dorián sokat készültek az érettségire. Mint minden diák, ők is tartottak a vizsgáktól. Bebizonyosodott azonban, hogy a kemény munka meghozza gyümölcsét.

„Először féltem az érettségitől, mindenki beletette a bogarat a fülembe, hogy jajj, nagyon nehéz lesz, készülni kell rá rengeteget. Főleg ugye a tanárok. Viszont így utólag visszagondolva nem is volt olyan vészes. Természetesen készülni kellett rá, nem lehetett félvállról venni, de nem kell rástresszelni a dologra. A jelentkezésemet az egri Eszterházy Egyetemre adtam be, viszont valószínűleg én most egy évet halasztani fogok ezzel” - mondta Tatár Csenge.

„Eleinte én is jobban tartottam tőle, mint amennyire nehéz volt végül, és szerencsére nagyon jól is sikerült. Úgyhogy nagyon boldog vagyok, és én a Miskolci Egyetemre adtam be a jelentkezésemet a mechatronikai mérnöki szakirányban” - nyilatkozta Bárdos Bálint Dorián.

A megérdemelt jutalmak átadását egy közvetlen beszélgetés követte, amely során szó esett a jövőbeli tervekről is. A nyarat leginkább pihenéssel és utazással szeretnék eltölteni a fiatalok, de van, aki a nyelvtanulásra fektetné a hangsúlyt. A polgármester néhány jó tanáccsal is ellátta az ifjakat, és gratulációját is kifejezte sok sikert kívánva az elkövetkezőkhöz.