Mozogj az ÓTSZEGYII-vel! – Szabadidős programra invitálják a diákokat
Szabadidő
2023. júl. 17.

Mozogj az ÓTSZEGYII-vel! – Szabadidős programra invitálják a diákokat

Sportos programokon tölthetik szabadidejüket a diákok a Mozogj az ÓTSZEGYII-vel elnevezésű projekt keretében nyáron. Ma az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskola udvarán zajlottak az események.

Bár a vakáció javában tart, ma délelőtt mégiscsak élettel telt meg az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskola udvara. A táborok jó része már lezajlott, és ebben az időszakban mindig kicsit nehézkes megszólítani a szülőket és gyermekeiket, hiszen sokan ilyenkor nyaralnak. Váradi Amina például a múlt hetet Balatonlellén töltötte.

„Volt száz gyerek, motoroztunk, röplabdáztunk, kosaraztunk, foziztunk, kézműveskedtünk” - mondta Váradi Amina, tanuló.

Az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény a Család és Gyermekjóléti Központ munkatársaival karöltve egy olyan programot álmodott meg, amely a szünidőben célozza meg a gyerekeket szabadidős tevékenységekkel, hogy ne unatkozzanak a tereken, utcákon.

„Feltérképezzük, hogy hol vannak azok a lakótelepi részek, ahol összetömörülnek a fiatalok és nekik fogunk a helyszínre, az ő banda helyszíneikre vinni szabadidős programokat. Nyilván ez még egy kezdeti stádiumban van, meg kell találnia a jó időpontot is rá, hogy délelőtt vagy délután mozgathatóak jobban a gyerekek, meg egy kicsit motiválni kell őket valamivel, úgyhogy próbálkozunk folyamatosan. De ilyen félnapos programokat szervezünk, és azon vagyunk, hogy megtaláljuk azt az időpontot, ami mindenkinek kedvező” - nyilatkozta Bányai Zsuzsa, az ÓTSZEGYII igazgatója.

Az intézmény vezetői örömmel engedtek teret a lehetőségnek, hiszen tudják a nyár a szülőkre nagy felelősséget ró, de ilyenkor sem szeretnék elengedni teljesen a kezüket és arra törekszenek, hogy felügyelet mellett sokszínű programokat biztosíthassanak gyermekeik számára.

„Nagyon szoros a kapcsolatunk az ÓTSZEGYII munkatársaival. A pedagógiai munkánk kapcsán nemcsak szakmai programokon támogatjuk egymást, hanem próbáljuk a gyerekeket is koncentráltan afelé terelni, hogy minél értékesebb emberek váljanak belőlük. Nagy örömünkre szolgált, mikor az iskolát segítő munkatárs felvetette ezt a lehetőséget, hogy egy szabadidő hasznos eltöltésével kapcsolatos program valósulhasson ma itt meg délelőtt iskolánk területén” - emelte ki Pénzesné Barta Krisztina, az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskola igazgatója.

Kosárlabda, roller, trambulin, tollas. Többek között ilyen lehetőségek közül válogathattak ma a fiatalok. A Mozogj az ÓTSZEGYII-vel program keretében nem csak ebben a városrészben teremtenek alkalmat hasznos időtöltésre, a tervek szerint hamarosan megjelennek majd a Városközpont, Béketelep és az Újváros tér térségében is a Család és Gyermekjóléti Központ dolgozói.