Nyári slágergyümölcsök – sokan inkább a hazait választják
Hírek
2023. júl. 14.

Nyári slágergyümölcsök – sokan inkább a hazait választják

A külföldről származó dinnyék mellett már megjelent a hazai termelésű gyümölcs is az üzletekben és a piacokon. Sokan keresik az árusoknál a magyar földekről származó dinnyét.

Ma délelőtt is sok vásárló látogatott ki az Ózdi Városi Piacra. A kereskedőknél már megtalálhatóak a hazai dinnyék. Először a déli országrészből, Békésből, Tolnából és Baranyából, majd Hevesből és Szabolcs-Szatmár-Beregből kerülnek ki a fogyasztókhoz a frissítő, lédús gyümölcsök.

„Hát igen megérkezett a hazai dinnye a piacokra, ennek már nagyon ideje volt, mert már az import dinnyék már túl érettek voltak. Magyar dinnye nagyon jó minőségű lett és mennyiségben is bőven van dinnye. A kedves vevők is már nagyon várták, hogy megérkezzen, mert ők is inkább a magyar termékeket vásárolják, ami igazán dicséretes, mivel támogatjuk a magyar termelőket és örülünk neki, hogy itt van a piacon a magyar dinnye” - mondta Fedora István, kereskedő.

Több módszer is létezik a tökéletes dinnye kiválasztásához. Vannak akik a kopogtatásra esküdnek, de akad olyan is, aki a gyümölcs héjának színére és szárára hagyatkozik. A legtöbb helyen már darabolva is árusítják ezt a terméket, ahol lehetőséget nyújtanak a kóstolásra is, így biztosítva az ízletes görögdinnye megvásárlását.

„Sokan kopogtatják, kocogtatják, de hát az ember vesz egy évben ötször hatszor, hát de mit hall belőle? Hát én úgy gondolom, hogy egész dinnyét nem veszek, egyedül vagyok már. Egy cikket, ránézésre szép piros, hát akkor talán jó is lesz” - nyilatkozta Neumann Péter.

A görög- és sárgadinnye mellett már a sárgabarack is helyet kap a kínálatban. A hazai termesztésű sárgabarackból kevés mennyiség érhető el, mivel a tavaszi fagykárok elvitték a termés java részét. Emiatt az áruk is magasabb a megszokottnál.