Szeretettel halmozták el a kutyákat a gyerekek
Szabadidő
2023. júl. 12.

Szeretettel halmozták el a kutyákat a gyerekek

Táborozók az ebtelepen. A kutyák nagy örömmel fogadták a vendégeket. A szervezők célja az volt, hogy a gyerekek lássák nem minden állat szerencsés, így fontos segíteni rajtuk.

A farkát csóválva jelezte boldogságát az egyik négylábú, aki egy ideje már az Ózdi Állategészségügyi Telepen él. A többiek is nagyon örültek, ugyanis számos gyerek látogatta meg őket a napközis tábor egyik programjaként. Az ebtelepen dolgozók sokat készültek, nagyon várták a fiatalokat.

„Ez az első alkalom, hogy az ebtelep látogatókat fogad, mármint táborozó gyerekeket. Számunkra is ez újdonság, igyekeztünk számukra megfelelően felkészülni. Előkészítettük számukra a medencét, hideg üdítővel, rágcsával és a feleségem világbajnok kókuszgolyójával várjuk őket, úgyhogy remélem, hogy boldog két órát fognak eltölteni itt az ebtelepen velünk” - mondta Fidrus Péter, az Ózdi Állategészségügyi Telep telepvezetője.

A gyerekek vidáman pancsoltak a medencében. A hőségben jól esett nekik a hűsítő játék. Ennek ellenére a legnagyobb figyelmet a kutyák kapták. A legkisebbeknek igazi kényeztetésben volt részük. Ki is használták a simogatásokat. A program fő célja a táborozók ismereteinek bővítése volt.

„Szerintem a legfontosabb célja annak, hogy itt vagyunk, hogy az előítéleteket eloszlassuk a gyerekeknél. Meg hogy lássák igazából, hogy milyen nagy szüksége van az ebtelepeknek a támogatásra, és hogy inkább fogadjanak örökbe, minthogy tenyésztőtől vásároljanak horror áron kutyákat” - hangsúlyozta Sztrakay Ábel, táboroztató.

A nagyobb testű kutyák sem maradtak ki a mókából. A csapat egy része ugyanis sétára indult velük a közelben. A fiatalok nagyon élvezték a programot.

„Akiknek van kutyájuk azok tudják, hogy akik itt vannak kutyák, örülnének neki, ha örökbe fogadnák őket és szeretnék, hogy gazdit találjanak, és hogy ne legyenek magányosak” - fogalmazott Éliás Iván.

„Nagyon cukik a kutyák. Vannak nyugodtak, vannak harapósak, de ugye most a táborral vagyunk itt és ez nagyon jó, hogy látjuk, hogy megmentették a többi kutyát, akik ugye ilyen rossz körülmények közt éltek egy ideig, és ezt nagyon jó érzés látni” - emelte ki Szurdok Lora.

Aznap nem csak a táborozók látogattak el a telepre. Egy család is körbesétált a kennelek között és rögtön beleszerettek az apróságokba. Ennek a kis róka fejű négylábúnak is nagyon szimpatikusak voltak. Otthonosan érezte magát ölbe véve.

„A szomszédunk hívására jöttünk kutyát nézni, mert anyukám kutyája nem rég meghalt, szegény már nagyon öreg volt és az ő helyére jöttünk nézni egy kiskutyát, de kettőt találtunk, szóval valószínű mind a kettőt el fogjuk vinni” - nyilatkozta Frőhling Maja.

A nap tehát nem csak a család és a táborozó gyerekeknek telt jól, a kutyák is nagy örömmel fogadták a vendégeket és örültek neki, hogy sok szeretettel halmozták el őket.