Újabb járdát újítottak fel a városban – A Szent István úti szakasz negyven év után kapott új burkolatot
Fejlesztés
2023. jún. 27.

Újabb járdát újítottak fel a városban – A Szent István úti szakasz negyven év után kapott új burkolatot

Újabb járdát újítottak fel a városban. A Szent István úti szakasz negyven év után kapott új aszfaltburkolatot. A kivitelezés hétszázhatvan ezer forintból valósult meg.

Ma már szép, új aszfaltburkolaton sétálhatnak a Szent István út 25-31-es házszám közötti szakaszon az arra járók. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozói a napokban hozták helyre a járdát, ugyanis az már elég rossz, mondhatni balesetveszélyes állapotban volt. Évtizedek teltek el, mire lehetőség nyílt rendezni a terepet.

„Még az év elején érkezett lakossági bejelentés a Szent István út végéről, hogy többen elestek már a rossz állapotú járdában a Szent István út 27-es házszám környékén, és kérték a járdának az újraaszfaltozását. Az eredetileg is egy aszfaltozott járda volt, de szerintem negyven, ötven éve nem történt rajta semmilyen változás, így általános tartalék keretből az Ózdi Városüzemeltető Intézménynek megfinanszíroztam a járda újjáépítését. Úgyhogy most már teljes sík felületen tudnak közlekedni az itt élők” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Városunk polgármestere Farkas Péter Barnabással meg is vizsgálta a végeredményt. A járófelület esztétikailag is szebb képet mutat, valamint sokkal biztonságosabb is rajta közlekedni. A mintegy hetven méter hosszú, valamint 1,2 méter széles szakaszon húsz tonna aszfaltot dolgoztak el a szakemberek.

„Elsősorban szeretném megköszönni polgármester úrnak a segítséget, hiszen a képviselői keretem kevés volt ahhoz, hogy itt ezt a járda szakaszt is megcsináltathassam, annak ellenére, hogy már többen jelezték az ÓVI felé is, illetve képviselőként az én irányomba is, hogy ezen a területen meg kellene újítani a több mint negyven évvel ezelőtt kialakított járdarészt. Úgyhogy polgármester úrnak köszönhetően hétszázhatvanezer forintért, illetve az ÓVI kivitelezésében elkészülhetett itt, amelyet az itt lakók, illetve az erre járók most már biztonsággal vehetnek birtokba” - emelte ki Farkas Péter Barnabás, területi képviselő.

Az önkormányzat igyekszik figyelembe venni a lakosság igényeit és ezek mentén haladva előkészíteni a fejlesztéseket. A szándék meg van, ám az anyagiak sokszor határt szabnak az elképzeléseknek, azért időről időre megvalósulnak a kérések. A lista nagyon hosszú. A város számos részén van még szükség felújításra utak, járdák, parkolók és akadálymentesítés tekintetében is, ezért ahol lehet önerős, vagy pályázati forrásból fejlesztenek.