A somsályi óvodát támogatnák az Acsay László tiszteletére rendezett II. Jótékonysági Emlékbál bevételéből
Hírek
2023. jún. 21.

A somsályi óvodát támogatnák az Acsay László tiszteletére rendezett II. Jótékonysági Emlékbál bevételéből

Ismét Jótékonysági Emlékbált rendeznek július elsején a 2021-ben elhunyt Acsay László emlékére, a bevételből a somsályi óvodát szeretnék támogatni.

Izgatottan várakoztak a csoportszobában a somsályi óvodába járó gyerekek. Itt ért célba tavaly szeptemberben az Acsay László tiszteletére szervezett jótékonysági emlékbál bevétele. Acsay-Szűcs Gabriella nem érkezett üres kézzel a kicsikhez akkor sem. Célja, hogy még sokáig segíthesse az intézménybe járó gyerekeket. 2021-ben veszítette el párját Acsay Lászlót. A személyszállítással foglalkozó vállalkozó neve az évek során egybeforrt az óvodával. Számos alkalommal tettek tanúbizonyságot önzetlen segítségükről, anyagi és tárgyi eszközökkel is többször gyarapították az intézményt. A gyerekeket rendszeresen szállították kirándulásokra. Férje halála után Gabriella sokat gondolkodott rajta, hogy nyújthatna segítő kezet továbbra is. Így jött a rendezvény ötlete immár második alkalommal.

„Azt gondolom, hogy maga az intézmény is megérdemli, hiszen az óvónők is mindent megtesznek azért, hogy itt a gyerekek a körülményekhez mérten mindent megkapjanak, minden lehetőséget. Ebben szeretném én őket támogatni ezzel a bállal. Úgyhogy még egyszer kérek mindenkit, hogy akinek lehetősége, kedve van hozzá, az az jöjjön el és támogassa ezt a rendezvényt a részvételével, illetve emlékezzünk együtt az én csodálatos páromra” - hangsúlyozta Acsay-Szűcs Gabriella.

Tavaly közel negyedmillió forint gyűlt össze, most abban bíznak, hogy ezt akár túl is szárnyalhatják. A mai találkozó alkalmával felidézett múltbéli események a szervezőre is óriási hatást gyakoroltak.

Fényáteresztő függönyök, karnisok, törölközők, fejlesztő eszközök, ágyneműgarnitúrák. Korábban többek között ilyen felszerelésekkel gazdagodott az óvoda. Most is sokat gondolkodtak mi lehetne az, amivel komfortosabbá tehetnék a kicsik mindennapjait.

„Mindennek nagyon örülünk, de most elsősorban udvari játékeszközök fejlesztésére gondoltunk ebben az évben. De bárminek nagyon tudunk örülni, meg a gyerekek és a családok is, hiszen akár a tisztasági felszerelések, akár a játékok, a fejlesztői eszközök, akár az esztétikai felszereltség bővítésével, mindennel nagyon sokat érünk, mert olyan pluszhoz tudjuk juttatni a gyermekeket és a családokat, amihez egyébként nem tudnának hozzájutni, a szociokulturális hátterükre való tekintettel” - mondta Gyirásziné Tardosi Judit, az Ózdi Városi Óvodák Somsályi Tagóvodájának tagóvoda-vezetője.

Tehát akik úgy szeretnének szórakozni július elsején, szombaton este hat órától, hogy közben segítséget nyújtanak a somsályi ovisoknak, azokat szeretettel várják a rendezők az Acsay László tiszteletére életre hívott II. Jótékonysági Bálba. A belépőjegy tartalmazza a vacsorát, az üdítőt, ásványvizet és a fogadó italt. Az eseményre támogatói jegy is váltható és lehetőség lesz tombola vásárlásra is. Az est hangulatfelelőse Váradi Dominik. Belépőket vásárolni a 06/70-231-4106-os, valamint a 06/30-846-1756-os telefonszámok tárcsázásával lehet. Az elérhetőségeken bővebb információkat is megosztanak az érdeklődőkkel.