Ismét csatlakozik Ózd az országos diákmunka programhoz – várják a jelentkezőket
Város
2023. jún. 20.

Ismét csatlakozik Ózd az országos diákmunka programhoz – várják a jelentkezőket

Várják a jelentkezőket a nyári diákmunka programra. A lehetőség iránt már most óriási az érdeklődés. Évről évre egyre több fiatal szeretne betekinteni a város működésébe.

Júliusban és augusztusban is lesz nyári diákmunka program Ózdon. A lehetőséget a társaságok hat órában biztosítják azoknak a fiataloknak, akik már betöltötték tizenhatodik életévüket, de még nincsenek huszonöt évesek, valamint nappali tagozatos tanulói vagy hallgató jogviszonyban állnak. A program minden évben nagy sikernek örvend, hiszen a diákok amellett, hogy tapasztalatokat szerezhetnek, könnyebben be tudnak illeszkedni a munka világába és zsebpénzre is szert tehetnek. Az eddigiektől eltérően most nem az Ózdi Városüzemeltető Intézmény Zrínyi úti telephelyén kell jelentkezni, hanem két másik helyszín adott. Az egyik az Olvasóban a Gyár út 4. szám alatt található.

„Aki a cégünkhöz jelentkezik diákmunkára az eldöntheti, hogy melyik ágazatban szeretne tevékenykedni, a múzeumi, a művelődési, vagy a kommunikációs ágazatban. Szerencsére mindig sokan jelentkeznek hozzánk, és ki-ki a programok szervezésében vesz részt, vagy a televíziónál például adminisztrációs feladatokban, forgatásoknál van jelen. Tapasztalatunk az, hogy évről-évre visszajárnak a diákok, tehát megszeretik ezt a munkát, és így van is lehetőségük arra, hogy bizonyos szakmákról ismereteket szerezzenek és ezt a pályaválasztásban hasznosítsák” - emelte ki Bukovinszky Zsolt, az ÓMÉK Ózdi Művelődési és Kommunikációs Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A tanulóknak az Ózdi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán a Bajcsy-Zsilinszky út 1. szám alatt is regisztrálniuk kell, ahová a személyes iratokon túl érvényes diákigazolvánnyal, vagy annak hiányában iskolalátogatási papírral kell érkezni. A másik helyszín az Ózdi Sport- és Élményközpont irodája a Brassói úton. Nagy-Mengyi Péter azt mondja, hogy a program részletei még kidolgozás alatt állnak, pontosan még nem tudni, hány fő foglalkoztatására lesz lehetőség a nyár folyamán.

„Tavaly százhatvan diákot tudtunk foglalkoztatni, idén még a keretet nem tudjuk, de már az érdeklődés tavasszal nagy volt, tehát nagyon sokan szeretnének visszajönni és nagyon sokan keresik ezt a lehetőséget a diákok közül. Mi már tavasszal elkezdtük gyűjteni a neveket, akiket tudunk majd kiértesítünk, amint megérkeznek a részletek és bízunk benne, hogy fel tudjuk tölteni a teljes létszámot, amit megadnak majd nekünk” - mondta Nagy-Mengyi Péter, az Ózdi Sport- és Élményközpont ügyvezetője.

Az ÓMÉK Ózdi Művelődési és Kommunikációs Nonprofit Kft.-nél a Múzeumban, az Olvasóban, az Ózdi Városi Televízióban, valamint az ÓSÉK telephelyein, vagyis az uszodában, a strandfürdőben, a stadionban és a sportcsarnokban is várják a dolgozni vágyó tanulókat 2023 nyarán. A gyakorlat azt mutatja, hogy évről évre egyre több fiatal szeretne betekinteni a város működésébe.