Sorverseny, játékok és friss levegő – így telt az osztálykirándulás az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskola diákjainak
Oktatás
2023. jún. 15.

Sorverseny, játékok és friss levegő – így telt az osztálykirándulás az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskola diákjainak

Osztálykirándulástól volt hangos a Drótos-tető. Az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskola másodikos és negyedikes diákja lepték el a népszerű kirándulóhelyet.

Sípszóra rajtoltak el a fiatalok a Drótos-tetőn. Egy sorverseny keretében mérték össze magukat a másodikos és negyedikes diákokból álló csapatok. A tanítási év pénteken lezárul, így az iskolák most tartják meg a szokásos osztálykirándulásokat. Az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskolában is elérkeztek a vakáció előtti, utolsó közös programok.

„Igyekeztünk a gyerekek számára minél változatosabb és minél színesebb programokat szervezni. A negyedik és a második osztály a Drótos-tetőt választotta a szabad levegő és a természet közelsége miatt. Különféle akadályversenyekkel, váltó versenyekkel próbáljuk a gyerekek számára a programot, a napot színessé tenni, illetve a másik két osztály, szintén osztálykirándulás kapcsán az állatsimogatót látogatják meg a mai napon, ahol kreatív foglalkozás keretében tölthetik el a napot” - mondta Raminczki Anita, az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskola pedagógusa.

A Drótos-tető népszerű kirándulóhelynek számít. A pedagógusok szerint osztálykirándulás szempontjából is tökéletes. A nagy területen bőven elférnek a gyerekek. Van lehetőség játékra, de akár a növényekkel is ismerkedhetnek. Sokakat szüleik is elkísérték, így még családiasabb lett a hangulat. Látszott a diákokon is, hogy jól érzik magukat. A sorverseny alatt folyamatosan szurkoltak egymásnak. Mindegyikük nagyon lelkes volt. Próbáltak minden feladatot a lehető leggyorsabban teljesíteni, hogy az ő csapatuk nyerjen.

„Nagyon jó volt focizni. Az volt a kedvenc programom, hogy nyertünk, hogy sokat játszottunk és nagyon jó volt játszani, versenyezni egymás ellen” - nyilatkozta Nyíri Mirjam Katalin.

„Nekem mindegyik tetszett és minden nagyon jó volt, főleg a verseny, az is nagyon tetszett” - emelte ki Gáspár Alícia.

Hamarosan kezdődik a nyári szünet, így ilyen formában utoljára vannak együtt barátaikkal, ami szintén nagy öröm volt számukra.

„Nekem az tetszett a legjobban, hogy itt vannak a barátnőim és hogy együtt voltam velük, mert nagyon szórakoztató volt. Ahogy a barátságunk is szokott történni, az nekem nagyon tetszik, mert mindenki kedves velem, és én is ezt a szeretetet akarom nekik adni” - tette hozzá Németh Liliána.

A sorversenyen kívül kihasználták a hely adta lehetőségeket. Hintáztak, fociztak, szaladgáltak és tollas labdáztak, de előkerült az ugrókötél is. A jó idő kedvező volt számukra, így napsütésben élvezhették a közös kirándulást.