„Te vagy a legjobb dolog a héten...” – Falusi Mariann minikoncertet varázsolt a PóZdium színpadára
Kultúra
2023. jún. 13.

„Te vagy a legjobb dolog a héten...” – Falusi Mariann minikoncertet varázsolt a PóZdium színpadára

Óriási sikert aratott Falusi Mariann ózdi látogatása. Az énekes igazi koncerthangulatot varázsolt a Pózdium színpadára. A beszélgetés mellett, számos jól ismert dal is felcsendült az este folyamán.

„Ózd az olyan neked, mintha hazajárnál” - Többek között ezekkel a gondolatokkal köszöntötte Falusi Mariannt Bukovinszky Zsolt a Pózdium színpadán tegnap este az Olvasóban. Az Artisjus-díjas énekesnő, rádiós- és televíziós műsorvezető valóban nem először vendégeskedett már városunkban, ugyanis a Jazz Fesztiválok visszajáró előadójaként köszönthettük 2011-ben, 2012-ben és 2016-ban is. Sőt korábban a Pa-dö-dő együttessel is járt itt. Falusi Mariann közvetlen, szókimondó egyéniségével pillanatok alatt lenyűgözte a nagyérdeműt és ez a műsoridő előrehaladtával csak fokozódott. Annyira, hogy végül a megbeszélt egy óra tíz perc helyett, két órát töltött az ózdi közönséggel. Falusi Mariann 1983-ban Ki mit tud?-ot nyert dzsesszénekes kategóriában, ezzel indult karrierje, de az 1988-ban alapított Pa-dö-dő együttes hozta meg számukra, a közelmúltban elhunyt Lang Györgyivel karöltve a népszerűséget. Az énekes beszélt első találkozásukról is.

„Tényleg ez ilyen furcsa volt, hogy Vígszínház, olvasópróba és tényleg jött szembe a Györgyi. Én jöttem Nyugat-Európából, azt hittem, hogy én nézek ki a legjobban. Fél oldalasra levágva a hajam, már egy kicsit be volt színezve. Próbáltam ilyen nagyon laza lenni, egy-két ilyen szép jelvényt raktam magamra, ilyen összetört tükrök, meg minden hogy fazonos legyen. Akkor még törpe tűsarkúban jártam és bénább ruhákban. Akkor egyszer csak jött szembe a Györgyi, féloldalasra levágva a haja. Ugyanúgy jelvények voltak rajta és bakancsban volt, marha jól nézett ki, úgyhogy ez a dolog azt hiszem, akkor valahogy eldőlt” - mondta Falusi Mariann énekes, színész, műsorvezető.

Szóba kerültek még fesztiválgyőzelmeik, érdekes volt az is hogyan írtak dalszövegeket, kik és hogyan vallottak szerelmet neki és nem mindennapi utazási szokásaikról is beszámolt.

Persze a beszélgetés mellett számos jól ismert sláger is felcsendült. Ezen az estén még a ráadásnak is volt ráadása, amelyet a jelenlévők nagy örömmel fogadtak. Fergeteges volt a hangulat. A csokor virág most sem maradhatott el, amely után még mindig nem ért véget a műsor. A jelenlévők, kérdezhettek is a vendégtől és a közös fotózások is tovább fokozták a jókedvet.

„Imádok énekelni. Megkapta azt a zenét, amelyet még gyermekkoromból ismertem, ezt nem tudom elfelejteni és ez csodálatos volt” - nyilatkozta Kovács Gábor.

„Fantasztikusan éreztem magam. Mindegyikre eljövök, mindig nagyon szerettem, nagyon jó. Olyan embereket hívnak mindig, akik engem is érdekelnek. Szeretek itt lenni, mindig jól érzem magamat” - hangsúlyozta Pozsár Krisztina.

„Szenzációs volt a mai este Falusi Mariann-nal. Imádom és természetes volt, hogy itt leszünk és váltunk jegyet. Nagyon nagy feltöltődés volt, nagyra becsülöm, nagyon tehetséges. Szenzációs volt vele énekelni és nagyon sok energiát adott” - emelte ki Juhász Tamásné.

Az egyik legnagyobb sikert egy korábbi Pa-dö-dő szám aratta, amely megmutatta milyen erős is lélekben Falusi Mariann. Ennél a dalnál szinte a teljes közönség bekapcsolódott, amely az énekesre óriási hatást gyakorolt.