Hatvan éves a Hotel Ózd. Az ünnepi rendezvényen könyvbemutatóval, nosztalgia menüvel és zenés műsorral várták a vendégeket
Hírek
2023. jún. 11.

Hatvan éves a Hotel Ózd. Az ünnepi rendezvényen könyvbemutatóval, nosztalgia menüvel és zenés műsorral várták a vendégeket

Ünnepi rendezvényt tartottak a Hotel Ózd hatvanadik születésnapja alkalmából. Könyvbemutató, nosztalgikus ebéd és zenés műsor várta a vendégeket.

A Hotel Ózd emblematikus jelképe városunk közelmúltjának, megváltozott jelenének és egyben a bíztató jövő jelképe is lehet. Az intézményt 1963-ban adták át, akkor még Kohász Szálló néven. Falai között a kezdetektől rengetegen megfordultak, főként a kohászat vonatkozásában. 60 év alatt pedig folyamatos fejlesztéseken esett át, hogy az adott kor igényeinek mindenben megfeleljen.

„Az ember a saját múltjával, jelenével és kicsit a város jövőjével is szembesül. Valaki, valakik tovább álmodják azt az álmot, amit dicső eleink úgy gondolták, hogy egy olyan kohászati üzem, amely karaktert adott egy városnak, jövőképet adott, biztonságérzetet adott, életminőséget adott, azzal együtt lehetőséget adott arra is, hogy minőségi kikapcsolódás, minőségi szabadidő, és úgy általában a gondoskodás, a szó jeles és nemes értelmében. Hiszen a gyár gondoskodott dolgozóiról” - mondta Riz Gábor, országgyűlési képviselő, miniszteri biztos.

Ezekkel a nosztalgikus, elismerő szavakkal köszöntötte Riz Gábor országgyűlési képviselő, miniszteri biztos az ünnepségen megjelent vendégeket. A rendezvényen Janiczak Dávid polgármester is méltatta az elődök munkáját és a neves intézményt.

„Hatvan éves a Hotel Ózd, nagy örömmel fogadtam a meghívást a rendezvényre, hiszen a Hotel Ózd mementója annak a folyamatnak, amikor az ózdi kohászat azon volt, hogy az ózdi embereknek a legjobbat hozza el. Így történhetett meg, hogy Kisfaludi Strobl Zsigmond alkotott köztéri alkotásokat Ózdra, Hajós Alfréd tervezte az uszodánkat, és maga ez a szálloda is megépülésekor országos szinten is a legmodernebbek közé tartozott. Ezt a színvonalat próbálják azóta is fenntartani, városunk egyik ékköve és egyik leghíresebb szállása” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

A Hotel Ózd létezése szinte egybeforrt az egykori ózdi kohászattal. Épp emiatt volt jelen Póczos József, az Ózdi Acélművek Kft. projektvezetője is Max Aicher cégtulajdonos képviseletében.

„Nagyon jó érzéssel tölt el, hogy ez az intézmény még 60 év után is működik, és ezt én magam is megélhettem. Ugyanis engem nagyon sok szál köt ehhez az építményhez, hiszen 1968 nyarától már jártam ebbe a kulturális intézménybe ebédelni, sörözgetni, iszogatni és egyéb szórakozási célpontból is. Nagyon örülök. És tulajdonos úr is megtisztelt azzal, hogy mondhattam néhány szót ezen az ünnepségen” - nyilatkozta Póczos József, az Ózdi Acélművek Kft. projektvezetője.

Az ünnepség egyik központi programja volt a 60 éves jubileumra, a vezetőség kérésére írt könyv bemutatója, amelynek alkotója ifjabb Vass Tibor, a címe pedig „60 év a vendégek szolgálatában”.

„Mikor kedves barátom, Lőw Gábor felkért, hogy szedjük már össze a 60 év emlékeit, azonnal és örömmel igen mondtam és elkezdtük a munkát. Elkezdtük, ez nem nyelvbotlás volt, mert ahogy Gábor már mondta, ez egy csapatmunka volt” - emelte ki ifj. Vass Tibor, könyvszerző.
 
A könyvbemutató után a vendégek megtekinthettek egy időszakos kiállítást a szálloda Zöld Szalonjának előtermében. Régi viseletek, terítékek és a szálloda életéről készült fotók is segítettek megidézni a letűnt időket. Ezt követően nosztalgikus menüt szolgáltak fel a jelenlévőknek és születésnapi tortával is kedveskedtek a szervezők. Az ízletes étkek elfogyasztása után az ÓMI Zenés Színház tagjai adtak elő slágereket a ’60-as és ’70-es évek zenéi közül. Az eseményt pedig élőzenés grill-party zárta az este folyamán.