Egy újabb ismert személyiség látogat városunkba. A PóZdium vendége Falusi Mariann Artisjus-díjas énekesnő, rádiós- és televíziós műsorvezető lesz június 12-én
Kultúra
2023. jún. 8.

Egy újabb ismert személyiség látogat városunkba. A PóZdium vendége Falusi Mariann Artisjus-díjas énekesnő, rádiós- és televíziós műsorvezető lesz június 12-én

Falusi Mariann, rádiós- és televíziós műsorvezető lesz a PóZdium vendége június 12-én, hétfőn az Olvasóban. A délután fél hatkor kezdődő eseményre jegyek még válthatók.

2021 áprilisában zárult az Ózdi Városi Televízió munkatársai által színpadra és képernyőre álmodott talkshow. A PóZdium első körben egy tíz részből álló beszélgetés-sorozat volt. A produkciónak köszönhetően az ózdiak testközelből megismerhették Ábel Anitát, Palya Beát, Lakatos Márkot, Szinetár Dórát, Mautner Zsófit, Alföldi Róbertet, Esztergályos Cecíliát, Udvaros Dorottyát, Oláh Ibolyát, majd Stohl Andrást. A nagy sikerre tekintettel 2022-ben pedig folytatódott a program. A tizenegyedik állomás vendége a súlyos betegségéből most felépülő Gálvölgyi János volt, akit Bukovinszky Zsolt többek között kérdezett a főiskolával kapcsolatos élményiről, de szó volt a Ki mit tud?-ról is, ahol a versmondás keltette fel a színművész érdeklődését.

„Lényeg az, hogy elmentem és akkor ott egy elvtársnő azt mondta, hogy itt annyi szavaló van Gálvölgyi elvtárs. Nem tud valami mást? Mondom, elmondom ugyanazt a verset színészhangokon. Arany János A walesi bárdok versét elmondtam hat vagy nyolc színész hangján és ettől elájultak. Nem tudtam, hogy ez csodálatos dolog, hiszen annak idején, amikor báboztam ez nekem így jött. Ez volt a Ki mit tud?, amit aztán megnyertem” - mondta Gálvölgyi János,
színművész.

Hosszas előkészítő munkát követően június 12-én, hétfőn délután fél hatkor újra élettel telhet meg az Olvasó épülete. Ugyanis egy újabb országosan ismert személyiség látogat el városunkba.

„Falusi Mariann többször járt már Ózdon, például a Jazz Fesztiválokon, de beszélgetni még nem beszélgettünk vele, magam már jó néhány hete készülök erre a találkozóra és mindenképpen érdekesnek tartottam azt, hogy ő egy operaénekes, aki a könnyűzenében, a jazzben ért el sikereket. Aki pedig kíváncsi, hogy milyen érdekességeket tartogat még az ő személyisége, az jöjjön el és nézze meg őt a PóZdium következő alkalmán” - hangsúlyozta Bukovinszky Zsolt, az ÓMÉK ügyvezető-főszerkesztője.

Falusi Mariann 1983-ban Ki mit tud?-ot nyert dzsesszénekes kategóriában, ezzel indult karrierje, de az 1988-ban alapított Pa-dö-dő együttes hozta meg számukra, a közelmúltban elhunyt Lang Györgyivel karöltve a népszerűséget. Színpadon is játszik a mai napig, emellett pedig rádiós és televíziós műsorvezető. A rendezvénynek az Adorján Lajos terem ad otthont. Mintegy kétszáz fő foglalhat helyet a székeken. Belépők még vásárolhatók az Olvasó jegypénztárában, de korlátozott számban a helyszínen is válthatók. Hasonlóan a korábbi menetrendhez televíziós felvétel is készül az eseményről, az összeállítást pedig az Ózdi Városi Televízió egy későbbi időpontban tűzi műsorára.