„Célunk, hogy a labdarúgás sporton keresztül a kapcsolatokat erősítsük a gyerekekben, a kötődést egymáshoz és a csapathoz...” – A Barca Academy Hungary képviselői tartottak edzést Hódoscsépányon
Sport
2023. jún. 6.

„Célunk, hogy a labdarúgás sporton keresztül a kapcsolatokat erősítsük a gyerekekben, a kötődést egymáshoz és a csapathoz...” – A Barca Academy Hungary képviselői tartottak edzést Hódoscsépányon

Ózdra látogatott a Barca Academy Hungary delegációja. A sportszervezet a Csépányi Általános Iskola és a II. János Pál Katolikus Általános Iskola diákjainak tartott edzést a Hódoscsépányi Sportpályán.

Jó kedv és gyerekzsivaj töltötte meg a Hódoscsépányon lévő sportpályát. Két iskolából is érkeztek diákok, hogy barátságos edzésen és mérkőzésen vegyenek részt, amely a Barca Academy Hungary szervezésében valósult meg. A sportszervezet képviselői már korábban is ellátogattak városunkba, akkor az egyik óvodában tekintették meg a kicsik labdarúgó edzését.

„A Barca Academy Hungary 2 éve kezdte meg programját Ózdon, ahol a társadalmi felelősségvállalás céljából indítottuk ezt a programot. Célunk, hogy a hátrányos helyzetű gyerekeket segítsük a sporton keresztül. Itt labdarúgást oktatunk ózdi edzőkkel, illetve spanyol kollégákkal együttműködve. Célunk, hogy a labdarúgás sporton keresztül a kapcsolatokat erősítsük a gyerekekben, a kötődést egymáshoz és a csapathoz, illetve fejlesszük őket kondícióban, koordinációban, de a legfontosabb, hogy érezzék és élvezzék a sportot” - hangsúlyozta Balogh Barna, a Barca Academy Hungary vezérigazgatója.

A jó kapcsolatnak köszönhetően az edzés teljesen díjmentes volt. A vezetőség úgy véli, hogy ebben a régióban nagy a létjogosultsága az együttműködésnek és fontosnak tartják, hogy az itt élő gyerekeknek sportolási lehetőséget biztosítsanak. A tanulók boldogan futballoztak. Különböző labdavezetési, cselezési technikákat sajátíthattak el a gyakorlatok során. Élvezték a szabadban töltött játékot és jól érezték magukat.

„Már 6 éve focizok, nagyon szeretem. Kapusnak vagyok a legjobb, meg most annak gyakorlok jobban. De cukorbeteg is vagyok már 8 éve. Hát szóval nagyon jó érzés” - mondta Pataki Kevin, a Csépányi Általános Iskola tanulója.

Közel száz gyermek élvezheti a mozgás örömét a térégben az együttműködésnek köszönhetően. Az akadémiának két fő célja van. Az egyik az, hogy mindenkinek legyen lehetősége a sportolásra, és hogy a tényleg tehetséges gyerekeknek utat mutassanak, amelynek mentén elérhetik céljaikat és megvalósíthatják álmaikat. A program végén minden résztvevő egy oklevéllel és egy éremmel térhetett haza. Az elhasznált energia pótlására pedig ásványvizet és csokoládét biztosítottak a szervezők.