Zenés, táncos programmal kedveskedtek a Szív Klub tagjai a Kézenfogva Gondozóház lakóinak
Kultúra
2023. jún. 2.

Zenés, táncos programmal kedveskedtek a Szív Klub tagjai a Kézenfogva Gondozóház lakóinak

Zenés, táncos programmal kedveskedtek a Szív Klub tagjai a Kézenfogva Gondozóház lakóinak. A szabadtéri eseményre sokan kíváncsiak voltak.

Az Ózdi Szívbetegek Egyesületének tagjai látogatták meg a Kézenfogva Gondozóház lakóit ma délelőtt. A kellemesen eltöltött programon a szépkorúak egy zenés-táncos összeállítást láthattak a Perdülő Nagyik és a Mezei Virág Dalkör előadásában. Levora Sándorné szóló énekkel készült aki elmondta, hogy minden évben többször is meglátogatják az idősek otthonát.

„Le a kalappal a táncosaink és a dalkör előtt, mert mindig önzetlenül, bármikor szólnak, és én is hogyha kérem őket, akkor mindig eljönnek. Szívesen jönnek, és az otthon lakóinak és nekünk is nagy öröm, hogy az ő számukra is boldogság. Látványos, mert a mindennapokból egy kicsit kiszabadulnak, és bármikor szívesen jövünk, ha hívnak bennünket” - mondta Levora Sándorné, az Ózdi Szívbetegek Egyesületének vezetője.

A Szent István Úti Idősek Otthonának lakóit nagyon meghatotta az előadás, remélik, hogy a jövőben többször is vendégül láthatják a klub tagokat.

„Nagyon jól meg volt szervezve. Különben a lányom a vezetője a Szív Klubnak, aki aztán igyekszik mindig valami különlegeset csinálni. Boldogan jöttek és boldogan fogadtuk őket, és máskor is voltak, de meg is fogjuk hívni őket” - nyilatkozta Schwarcz Ernőné.

Voltak, akik kevesellték az előadást, mert mint mondták, nagyon szépen énekeltek és táncoltak a vendégek. Ilyenkor megfeledkeznek az idő múlásáról, a betegségekről, és kicsit kimozdulnak a szobájukból szórakozni.

„Többet is meghallgattunk volna, olyan szépen énekeltek, hogy majd legközelebb megkérjük őket, hogy többet énekeljenek” - tette hozzá Németh Miklósné.

„Nekem személy szerint nagyon tetszett úgy a tánc, mint az egész összejövetel, mert hiányzik minden ilyen szórakozás. Csak a négy fal között vagyunk, és ritkán adódik elő ilyen dolog, úgyhogy köszönjük szépen a kedvességüket” - fogalmazott Rácz Mihály.

Nincs olyan rendezvény az otthonban, amelyen ne vennének részt a lakók. A szépkorúak minden programon nagy számban és aktívan megjelennek, így a Ózdi Szívbetegek Egyesületének tagjai a jövőben is tervezik, hogy ellátogatnak a Szent István Úti Idősek Otthonába.