Körhinta, break dance és dodgem – játékkal lepte meg az Újváros téri gyerekeket a város polgármestere és Féder József közösen
Város
2023. máj. 30.

Körhinta, break dance és dodgem – játékkal lepte meg az Újváros téri gyerekeket a város polgármestere és Féder József közösen

Játékra invitálta a gyerekeket Janiczak Dávid polgármester és Féder József, a Féder Utazó Vidámpark társtulajdonosa. A fiatalok kipróbálhattak minden játékot.

Körhinta, break dance és dodgem. Ezek a játékok várták az Ifjúsági Parkba érkező gyerekeket. Janiczak Dávid, a város polgármestere éppen egy kisautóba száll be útitársával. A gyerekekkel együtt ő is kipróbálta a szórakoztató játékot, amely során ütközésekből sem volt hiány. Az esemény apropója egyébként egy gyermeknapi meglepetés volt.

„Hosszú évek óta jól működő kapcsolat van a Féder Vidámpark és Ózd város önkormányzata között, minden rendezvényünkön találkozhatnak velük. Nekik köszönhetően sokkal több program van a városi rendezvényeken. Így volt ez most a gyereknapon is. Most pedig Féder Józseffel megbeszéltük, hogy a mai napon meglepjük az oktatási intézményeket, akik a közelben vannak és el tudtak jönni. Így az Újváros Téri Általános Iskola és az Újváros Téri Óvodának a nagycsoportosai tudnak eljönni a mai napon, és ingyenesen kipróbálhatják az itt található játékokat” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

A vidámpark sok nagyszabású városi eseményen feltűnt már, amelyek során mindig a gyerekek nagy kedvencévé vált. A tulajdonosok úgy érezték, hogy szeretnének adni valamit a városnak.

„Elérkezettnek láttuk az idejét, hogy egy kicsit visszaadjunk annak a közegnek, ahonnan ugye mi is származunk, ahonnan elindultunk. Itt most az Újváros Téri Általános Iskolára gondolok. Én is ott töltöttem a diák éveimet. Polgármester úrral közösen összedugtuk a fejünket és elhatároztuk, hogy két közintézményt a most elmúlt gyereknap alkalmából meghívunk” - nyilatkozta Féder József, a Féder Utazó Vidámpark társtulajdonosa.

Forgószínpadszerűen váltották egymást a gyerekek az egyes állomásokon. Életkoruknak megfelelőn választhattak szórakozást. A kisebbek körében nagyon népszerűnek bizonyult a körhinta. Indulás előtt gyorsan elfoglalták helyüket, hogy az általuk kinézett figurán utazhassanak. Az idősebbek inkább a dodgemet vagy a break dance-et választották.

„Körhintán ültem, meg a dodgembe szerettem volna Bercivel és a barátommal” - emelte ki Bohács Zalán.

„Én most ülök ezen először, most érkeztünk. Szerintem nagyon jó, hogy ingyen ki lehet ezeket próbálni és szerintem ez nagyon jó” - fogalmazott Hamkó Ákos.

A fiatalok nagyon jól érezték magukat. Sokat nevettek, futkároztak a parkban és persze minden játékot örömmel kipróbáltak.