Továbbra is az uszodában tanulnak majd az óvodások
Sport
2023. máj. 26.

Továbbra is az uszodában tanulnak majd az óvodások

Az ingyenes óvodai úszásoktatásnak nyáron is az uszoda ad majd otthont. Az intézményben takarékossági okokból idén nem engedik le a medencéket, így a gyerekek oktatása zavartalan marad.

Az uszoda jelenleg még nyitva van, a strandon azonban már folyamatosan dolgoznak az Ózdi Sport- és Élményközpont munkatársai annak érdekében, hogy a tervezett június 1-ei nyitás zökkenőmentes legyen. Ez azonban a szokásokhoz híven az uszoda bezárását is jelenti. Ilyenkor a sportszervezetek és vízkedvelők is átköltöztetik edzéseik székhelyét a nyitott medencékhez, idén azonban az Ózdi Úszó Klubbal egy egyességet kötött az intézmény, így lehetőségük lesz az épületben maradni az oktatások idejére.

„Mivel plusz költséget nem jelent, tehát a vizet már a napkollektorok fűtik, valamint a medencében is benne van a víz, és forgatni kell a napkollektorok karbantartása miatt, illetve hogy ne menjenek tönkre a napkollektorok, ezért energiába pluszba nem kerül, viszont azt az egy szakembert arra az egy órára tudjuk biztosítani. Ezt a plusz költséget pedig az Ózdi Úszó Klub ki fogja fizetni számunkra” - mondta Nagy-Mengyi Péter, az ÓSÉK ügyvezetője.

Az ügyvezető kiemelte, azért nincs lehetőség egész nap nyitva tartani párhuzamosan az uszodát és a strandot is a látogatók előtt, mert nagyon kis létszámmal működnek, így nem tudnának elegendő szakembert biztosítani az ellátandó feladatokhoz. Az ingyenes óvodai úszásoktatás már zajlik, júniusban már a harmadik csoportot indítják el.

„A strandon az időjárás vagy negatív vagy pozitív, túl meleg hatása ránk mindig negatív volt, hiszen azért fél nyolckor egy hőségriadó után elkezdeni egy foglalkozást nem túl ideális, illetve esős, hűvös időben sem, hogy a gyerek fázik és úgy vesz részt a foglalkozáson. Ez most megszűnik, így megfelelő körülmények között nagyon jól fogunk tudni dolgozni” - emelte ki Schifter Tamás, az Ózdi Úszó Klub elnöke, úszásoktatója.

Tavaly 218 gyerek vett részt az ingyenes óvodai úszásoktatáson, idén ez a szám pedig még tovább emelkedik. Jelentkezni még mindig lehet, ezt pedagógusaiknál tudják megtenni. Elsősorban nagycsoportos gyerekeket várnak. A foglalkozások július végéig biztosan folyamatosak lesznek, az augusztust pedig nagyban befolyásolja majd, hogy milyen volumenű karbantartást kell elvégezni az uszoda szeptemberi nyitása előtt.