Gyereknapot tartottak az Ózdi Városi Óvodák Tétény Vezér Úti Tagóvodájában
Oktatás
2023. máj. 25.

Gyereknapot tartottak az Ózdi Városi Óvodák Tétény Vezér Úti Tagóvodájában

Gyereknapot tartottak az Ózdi Városi Óvodák Tétény Vezér Úti Tagóvodájában. A kicsiknek az intézmény udvarán több helyszínen, sokféle programot biztosítottak az óvodapedagógusok.

Itt jó gyereknek lenni! Ez lehetett volna a szlogenje ma a Tétény Vezér Úti Óvodai Gyereknapnak, hiszen az udvaron a zene, a tánc és az önfeledt nevetés volt a jellemző. Már a reggeli óráktól zeneszó várta a kicsiket. Minden évben hagyomány az intézmény életében, hogy többféle és különleges programokkal örvendeztetik meg az ovisokat. Idén is színes és látványos volt a kínálat.

„Fontos dolog leszervezni olyan programokat, amikhez a gyerekek otthon nem biztos, hogy hozzájutnak. Gondolok itt az ugrálóvárra, a vattacukorra. Nem biztos, hogy minden szülő megteheti, hogy ezt biztosítsa a gyereke számára. Gyereknap alkalmából ez egy nagyon jó alkalom. Emellett kézműves foglalkozásokkal, sportversenyekkel, táncházzal, táncos rendezvényekkel próbáljuk a gyerekeknek felejthetetlenné tenni ezt a napot” - emelte ki Scitovszkyné Csonka Anett, az Ózdi Városi Óvodák Tétény Vezér Úti Tagóvodájának tagóvoda-vezetője.

Az óvodában a több mint száz kisgyereknek az óvónénik verseny és más feladatokat szerveztek. Különböző állomásokon lehetett megmutatni ügyességüket, kitartásukat. A közös játék, mozgás az együtt játszás öröm érzése látható volt a gyermek arcokon.

„Az tetszik a legjobban, hogy kifestettek és Miki egérre festettek ki” - mondta Bárdos Regina Réka.

„Nagyon szeretjük, hogy itt maradunk egész nap az óvodában és szeretjük az ünnepeket, szeretjük az arcfestést, szeretjük a zenéket, meg szeretjük az ugrálóvárakat, meg szeretjük a játékokat” - nyilatkozta Mata Vivien Vanessza.

Vidám gyermek arcok, hangos kacagás, jókedv kísérte végig a délelőttöt. Az apróságok örömmel kapcsolódtak be a közös éneklésbe és mozgásba. A gyereknapon az óvoda, különleges napot próbált a fiatalok számára biztosítani. Az ebéd például hamburger volt ivólével, az uzsonna pedig jégkrém. Egy kis vattacukor és fagyi is került a mai repertoárba, de ilyenkor mindent szabad. Így tették felejthetetlenné a gyerekek ünnepét.