Tehetségfejlesztő elismerés – Bonis Bona díjat vehetett át Csikász Judit Cecília, a Vasvár Úti Általános Iskola pedagógusa
Oktatás
2023. máj. 23.

Tehetségfejlesztő elismerés – Bonis Bona díjat vehetett át Csikász Judit Cecília, a Vasvár Úti Általános Iskola pedagógusa

Bonis Bona elismerésben részesült Csikász Judit Cecília, a Vasvár Úti Általános Iskola egyik pedagógusa. A díjat kiváló tehetségfejlesztő kategóriában vehette át.

A díjazott pedagógus már 40 éve oktatja a diákokat, 2011-től pedig a Tehetséggondozó munkaközösség vezetője. Itt fő tevékenysége, hogy a tanulók számára gazdagító, illetve lazító, szabadidős programokat szervezzen és bonyolítson le. Mindenben segítségére voltak kollégái és természetesen a szülők, illetve a gyermekek együttműködése is mind hozzájárult ahhoz, hogy megkaphassa ezt az elismerést.

„Nem is tudtam, hogy megtörtént a felterjesztés, de ha tudtam volna, álmomban sem gondoltam volna, hogy megkapom. Külön köszönetemet szeretném kifejezni dr. Kozupné Tóth Bianka igazgatóhelyettes asszonynak, mert ő nagyon szívügyének tekintette ezt a dolgot. Természetesen a mi pályánk olyan, hogy egy nevelő nem lehet sikeres a többi szereplő nélkül, tehát kellenek hozzá a szülők és kellenek a gyermekek. Én 40 év alatt szerencsés voltam, mert nagyon jól lehetett együttműködni a szülőkkel. Bizalmat szavaztak nekem és támogatták a munkámat” - fogalmazott Csikász Judit Cecília, a Vasvár Úti Általános Iskola pedagógusa.

Az Országos Tehetséggálát a közelmúltban rendezték, ahol a jelölteknek Hornung Ágnes családokért felelős államtitkár, Nagy-Vargha Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkár, valamint Sándor-Kovács Dóra, a Nemzeti Tehetség Központ ügyvezetője adta át a kitüntetést. A Bonis Bona – Kiváló tehetségfejlesztő díj a legrangosabb elismerés a tehetséggondozás területén, idén 20 fő vehette át. Odaítéléséről az értékelők által kialakított bírálati javaslat alapján a Pályázati Bizottság dönt. A pályázatra dr. Kozupné Tóth Bianka terjesztette fel Csikász Judit Cecília pedagógust.

„A Bonis Bona díj a tehetségprogram keretében kerül mindig meghirdetésre. Ezt a tehetségfejlesztő szakemberek, illetve a tehetségfejlesztéssel foglalkozó pedagógusok kaphatják meg, akik már több éve ezt a munkát végzik ezen a pályán, és már régóta gondoltam arra, hogy a mi Judit nénink igazán megérdemli, hogy felterjesszem egy ilyen díjra. Szerencsére sikerült egy olyan magasztalással megírni, amivel be is válogatták, úgyhogy idén, a 2023-as évben megkapta a Bonis Bona, Nemzeti Tehetségért Díjat” - mondta dr. Kozupné Tóth Bianka, a Vasvár Úti Általános Iskola igazgatóhelyettese.

A pedagógusok és tanítók munkája mindig is lényeges volt, hiszen a felnövekvő generáció jövője van a kezükben. Fontos, hogy megtalálják és gondozzák a gyermekekben rejlő tehetséget és lehetőséget teremtsenek arra, hogy kibontakozhassanak.

Képek forrása: Nemzeti Tehetség Program