Életmű kiállítás nyílt az Ózdi Városi Könyvtárban
Kultúra
2023. máj. 19.

Életmű kiállítás nyílt az Ózdi Városi Könyvtárban

Életmű kiállítás nyílt az Ózdi Városi Könyvtárban Rubecz Erzsébet Tamara, borsodnádasdi születésű festőművész alkotásaiból. A tárlat címe: Isten üzenete a szeretetben.

„Isten üzenete a szeretetben” - ezzel a címmel állította ki képeit az Ózdi Városi Könyvtárban Rubecz Erzsébet Tamara, borsodnádasdi születésű festőművész. A délutáni programra az ózdi művészetet kedvelőkön kívül a környező településekről is érkeztek. A megnyitón a vendégeket Csörgőné Csépányi Krisztina, a könyvtár vezetője üdvözölte, aki elmondta nem volt korábban kapcsolatban a festőművésznővel, ám a képeit megnézve eldöntötte, hogy teret kell adni a festményeknek.

„Nem ismertük őt eddig, itt ismertük meg, illetve egy közvetítő, egy borsodnádasdi tanárnő útján ismertük meg, ő ajánlotta nekünk Erzsébetet. Azóta viszont nagyon jó kapcsolatot ápolunk, sokat beszélt vele kolléganőm, aki a kiállítás szervezésével is foglalkozik, és azt gondolom, hogy mostantól jó kapcsolatban vagyunk már” - mondta Csörgőné Csépányi Krisztina, az Ózdi Városi Könyvtár könyvtárvezetője.

Az alkotó több mint hatvan képét állította ki, melyekről teljes átéléssel beszél. Harsány színeket használ, ami azért van mint mondta, hogy jobban felhívja a nézők figyelmét. Minden képnek van üzenete.

„Ezek a technikák, mind Istentől származnak. A szeretetről szólnak az alkotásaim, a szív, a lélek. Az emberek ne térjenek le az útról, amit Isten nekik adott. Mert feladattal születünk meg, és ezeket nem szabadna elengedni magunkból, hanem ez a mások felé való szeretet és odaadás, hogy segíteni, lehajolni mások felé, nekem ez az utam” - fogalmazott Rubecz Erzsébet Tamara, festőművész.

Az ünnepséget megnyitotta Strider Anita fotóművész, majd az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola két pedagógusa és egy tanítványa furulya és fuvola játékát hallhatta a közönség. Az Ózdi Szép Szó Irodalmi Kör egyik tagjának előadásában egy vers hangzott el. A festőnő hisz abban, hogy a képei élénk színeikkel, szimbólumaikkal szeretetteljes üzenetet közvetítenek. S hogy nem csupán az alkotójuktól, de a nézőiktől is segítenek távol tartani a borús gondolatokat. A kiállítás a könyvtár nyitvatartási idejében, július 31-ig látható.