Élettér címmel fotókiállítás nyílt a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkban
Kultúra
2023. máj. 17.

Élettér címmel fotókiállítás nyílt a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkban

Élettér címmel fotókiállításra várták az érdeklődőket a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkban, akik a Miskolci Fotóklub alkotásait csodálhatták meg.

A korábbi kiállítások sikerén felbuzdulva ismét kiállítótérré alakult a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark egyik szeglete. A Miskolci Fotóklub tagjai által megfogott pillanatokat láthatta a közönség a kiállított tablókon. A tárlatot dr. Ádám Eszter, a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark intézményvezetője nyitotta meg.

„Évek óta kapcsolatban vagyunk a Miskolci Fotóklubbal, ugyanis négy évvel ezelőtt a fotóklub elnöke tartott nálunk tanfolyamot, amire helyiek, illetve a régióból számos érdeklődő jelentkezett és részt vett. Ezt követően pedig több alkalommal a fotóklubnak a csapata visszatért hozzánk, és gyakorlatilag egyfajta bázishelyszínként használták a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkot. A régióban a Bükki-Hegyhátnak a gyönyörű természeti szépségeit, tőlünk kiindulva akár hajnali vagy késő esti fotózásokon itt örökítették meg” - mondta dr. Ádám Eszter, a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark intézményvezetője.

Dr. Ádám Eszter elmondta, hogy a pillanat, amelyet egy kép megörökít, a másodpercnek csak törtrészét adja vissza. Pontosan azért készül, mert egy utolsó, soha vissza nem térő pillanatot mutat meg. Ezért is különös dolog a fénykép. A Miskolci Fotóklub tagjai között akad, aki több éve, hivatásszerűen űzi a fotográfia mesterségét, ám olyan is, akinek talán leendő szakmája van kibontakozóban abból, ami most csak hobbi. A kiállítás jó alkalmat ad arra, hogy bemutassák azt a világot, amelyet a fényképezőgép objektívje mögül látnak.

„A klubnak a kétharmada természetfotós, éppen ezért megpróbáltunk egy tematika alapján egy olyan kiállítás anyagot létrehozni, ahol nemcsak a természetfotósok, hanem egyéb fotósok is lehetőséget kapnak a kiállításra. Éppen ezért lett Élettér a neve, mert ez egy kicsit tágabb, kicsit rugalmasabb és így több lehetősége volt a klub többi részének is, hogy kiállítson” - emelte ki Fekete Zoltán, a Miskolci Fotóklub elnöke.

Nemcsak lakhely szempontjából sokszínű a tagság, hanem művészeti szempontból is. Kezdő fotósoktól a fotóművészekig, portréfotósoktól a természetfotósokig, fiataloktól az idősebb generációig támogatják a tagok egymás fejlődését, művészetének kiteljesedését. A kiállított képek témája igen sokszínű és változatos. Természetfotókat, nagyméretű vászonnyomatokat is lehet látni a kiállításon. A tárlatot a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark nyitvatartási idejében bárki ingyenesen megtekintheti.