Megújulnak a város buszvárói
Fejlesztés
2023. máj. 9.

Megújulnak a város buszvárói

Húsz buszváró újul meg az önkormányzat jóvoltából. Városunk polgármestere az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozóinak közreműködését kérte a munkálatokban.

Csiszolópapírral távolítják el a festéket a Vasvár út egyik buszvárójáról. A tömegközlekedés általános állapotán sokat lendíthet ezek felújítása. A vasszerkezeten már igencsak megmutatkoztak az időjárás nyomai. Lepattogott a festék, így nem igazán illeszkedtek a városképbe. „Frissen mázolva!” olvasható a Bolyki elágazás megállójának üvegfalán. Itt már nem sok van hátra a munkálatokból.

„Folyamatosan figyelemmel kell lenni a városban a karbantartásra is, így pár hónappal ezelőtt figyeltem fel rá, hogy az autóbuszváróknak az állapota megrongálódott. A festéket elkezdte ledobálni és a régi sárga szín láthatóvá vált alatta. Az Ózdi Városüzemeltető Intézménytől megrendeltem a buszvárók felújítását. Kettő elkészült a Zrínyi úton, kettő pedig folyamatban van jelenleg is. Átfestik és teljesen felújítják így ezeket a buszvárókat a lakosság kedvére” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Egy erre elkülönített keretből múlt hét kedden kezdték meg a munkát az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozói. Egy buszváró teljes körű rekonstrukciója 2-3 napig tart. Az ülőkéket telephelyükön festik újra, mert ott sokkal könnyebb a tisztítási folyamat. Ezeket felújítás és száradás után szerelik vissza.

„A polgármester úr által biztosított keretből fogjuk felújítani a buszmegállókat. Jelenleg kettő már kész van, kettőt itt csinálunk a Vasvár úton. Technológia szerint lekaparjuk a régi festéket, a laza rétegeket újrafestjük. Most már egységesen zöld fehérre mindegyiket” - nyilatkozta Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője.

A dolgozók igyekeznek mielőbb végezni a feladattal, amelynek menetét az időjárás is befolyásolja. A következő időszakban összesen húsz megállóhely újul meg Ózdon ilyen formában. Többek között a Vasvár, a Zrínyi és az Árpád vezér úton, de egyéb helyszíneken is gondot fordítanak a karbantartásra. Nagyon sokan közlekednek busszal, ezért nem mindegy, hogy a várakozás perceit milyen körülmények között tölthetik el.