A Piac úton kezdték a kátyúzást az ÓVI dolgozói
Város
2023. máj. 8.

A Piac úton kezdték a kátyúzást az ÓVI dolgozói

Megkezdték az utak javítását az ÓVI munkatársai. A részletes felmérés alapján elkészített ütemtervnek megfelelően először a legforgalmasabb szakaszokat hozzák helyre.

Meghatározott terv szerint dolgoznak az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai az önkormányzati útszakaszok javításán. Miután felmérték az utak állapotát, kidolgozták azt is, hogyan haladjanak. Elsőként a legforgalmasabb útszakaszok, és a legnagyobb kátyúk javítását ütemezték be. Ma délelőtt a Piac úton zúgtak fel a munkagépek.

„Az időjárás miatt nem tudtuk elkezdeni a kátyúzást. Esőben, fagyban nem tudjuk csinálni, mert mire ideér az aszfalt, addigra kihűl. Most a Piac úton kezdtük el kivágni, kivésni a kátyúkat. Ezeket holnap vagy holnapután fogjuk vissza aszfaltozni, és egy terv szerint haladunk. Most először a belvárost, és aztán megyünk kifelé a külső kerületekbe” - mondta Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője.

A problémás helyek kijelölését követően körbevágják az érintett területet, majd a véséssel folytatják. Ezután lehet tapadást elősegítő anyaggal ellátni, majd aszfaltozni. Több szakaszon is elég nagy gödrök lassították a haladást az elmúlt időszakban, ezért vált fontossá ezek korrigálása.

Az „Atomium szobros” körforgalomnál is számos úthiba kijavítása van folyamatban. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai először a város legforgalmasabb szakaszain kátyúznak. A munkavégzés helyszíneit pedig érdemes körültekintően megközelíteni.

Egy-egy súlyosabb úthiba nem csupán fennakadásokat okoz a közlekedésben, hanem balesetek forrása is lehet. Az intézmény szakemberei az időjárás függvényében igyekeznek haladni az útjavításokkal. Első körben nyolc tonna aszfaltot terveznek eldolgozni a kritikus részekre.