Mozgásos foglalkozás és barátkozás az iskolával – óvodások látogattak el ma a II. János Pál Katolikus Általános Iskolába.
Oktatás
2023. ápr. 14.

Mozgásos foglalkozás és barátkozás az iskolával – óvodások látogattak el ma a II. János Pál Katolikus Általános Iskolába.

Mozgásos foglalkozáson vettek részt, valamint az intézménnyel ismerkedtek azok az óvodások, akik ellátogattak ma az iskolanyitogató eseményre a II. János Pál Katolikus Általános Iskolába.

A programon a Réparetekmogyoró Társulat szórakoztatta a gyerekeket, akik zenés énekes, valamint ügyességi feladatokkal kötötték le az apróságokat.

Énekléstől és nevetéstől volt hangos ma a II. János Pál Katolikus Általános Iskola tornaterme. A beiratkozás előtti iskolaajánló eseményen látták vendégül a Néri Szent Fülöp Katolikus Óvoda, valamint az Ózdi Városi Óvodák Mogyorósvölgyi Tagóvodájának nagycsoportosait. Időről időre megrendezik ezt az eseményt, hiszen az intézmény vezetősége fontosnak tartja, hogy szeptembertől ne egy ismeretlen környezetbe csöppenjenek bele az apróságok, hanem egy-egy ilyen alkalommal kicsit meg tudjanak barátkozni az intézménnyel és a pedagógusokkal is.

„Alapvetően én úgy gondolom, hogy a szülő az, aki kiválasztja majd az iskolát, de fontos az, hogy az óvodás gyermek is ráhangolódjon és hogy ne csak elképzelései legyenek, hogy milyen az iskola, hanem meg is tapasztalhassák azt.” - mondta Kocska Ágnes, a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda igazgatója

Először a Réparetekmogyoró Társulat tagjai foglalkoztatták a kicsiket, akik különböző mozgásos és ügyességi feladatokat mutattak nekik. A programon nemcsak az óvodások, hanem az intézmény alsó évfolyamos diákjai is részt vettek. Előkerültek színes ponyvák is, amik részét képezték a műsornak. Csapatokat alkottak és közösen repítették magasba a labdákat a lepedő segítségével.

Ezek után tantermekben folytatódott az esemény. Az első osztályosok megmutatták az ovisoknak az iskolatáskájukat, a benne lévő dolgokat, a tolltartót és a különböző mindennap használt eszközöket is.

„Matekfüzet, írásos, olvasás, labdás füzet és írás munkafüzet.” - nyilatkozoták Rézműves Sanel és Rézműves Senon, a II. János Pál Katolikus Általános Iskola tanulóji

„Énekeltünk és nagyon jól éreztem magam.” - mondt a Balázs Oszkár

A fiatalok nagyon élvezték a különleges délelőttöt. Jövő héten csütörtökön és pénteken lesz az intézményben a beiratkozás. A plakátokon meghirdetett időpontokban várják a szülőket a szükséges iratokkal, hogy a folyamatot pontosan el tudják végezni.