Csendes volt a Húsvét a városban.
Hírek
2023. ápr. 11.

Csendes volt a Húsvét a városban.

Nyugodt volt az ünnep a környéken az egyenruhások számára.

Az Ózdi Rendőrkapitányság finn módszeres akciója során csupán egy ittas sofőrrel találkoztak, de az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságra is csak két riasztás érkezett húsvétkor.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai kiemelt figyelmet fordítottak a tavaszi hónapokban, illetve a húsvéti ünnepkör alatt is a közúti ellenőrzések során az ittas, illetve bódult sofőrök kiszűrésére. Azok ugyanis, akik ilyen állapotban ülnek volán mögé, magas kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára. Ez a cselekedetük pedig bírósági eljárást is vonhat maga után. A vármegye útjain március 27-e és április 2-a között 62 közúti közlekedési baleset történt, ebből négy esetben ittas sofőr volt az okozó. A járőrök az adott időszakban ugyanakkor tizenöt ittas állapotban a volán mögé ült sofőrt szűrtek ki, mielőtt még balesetet okozhattak volna. Húsvétkor a megnövekedett forgalom miatt több esetre lehetett számítani, környékünkön azonban csendes volt az ünnep a rendőrök számára.

„Szokatlanul csendesen telt a négynapos hosszú hétvége a húsvéti ünnepek alatt. Mindössze egy ittas gépjárművezetővel szemben intézkedtek kollégáim, illetve rendkívül kevés esetben kellett címről címre vonulniuk. Nyugodt és csendes húsvétot tartottak az állampolgárok.” - nyilatkozott Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője

Nem csak a rendőrök számára volt csendes, az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság munkatársai számára is nyugodt volt a hétvége. Nagypéntektől húsvét hétfőig mindössze két riasztásuk volt.

„Húsvét hétfőn volt egy lakástűz Putnokon, ahova két fecskendő, illetve egy vízszállító vonult. Igazából itt egy helységben berendezési tárgyak égtek. Egy sugárral eloltották a tüzet, személyi sérülés nem történt, anyagi kár sem volt jelentős. Az, hogy kettő riasztás volt a hétvégén ez köszönhető annak tulajdonképpen, hogy a természet kezdi utólérni magát és kizöldell.” - mondta Füleki Csaba, az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság munkatársa

Tavaly ilyenkor nagy problémát jelentettek a szárazfűtüzek. Akkor ugyanis február végéig már több mint kétszáz ilyen káresetnél avatkoztak be. A szabadtéri tüzek túlnyomó többsége emberi gondatlanságra, felelőtlenségre vezethető vissza, most azonban úgy tűnik, fegyelmezettebbek voltak a lakosok, így ennek köszönhetően a környéken most nem volt nagyobb káreset.