Játékos nyelvi óra és ügyességi sportfeladatok – betekintést nyerhettek az óvodások az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskola életébe
Oktatás
2023. ápr. 6.

Játékos nyelvi óra és ügyességi sportfeladatok – betekintést nyerhettek az óvodások az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskola életébe

Szüleikkel együtt nyerhettek betekintést az óvodások az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskola életébe. Kézműveskedtek és mozgásos ügyességi feladatokat is teljesíthettek.

A testnevelés órával ismerkedtek az apróságok az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskolában. A tornateremben ugyanis egy ügyességi pályát próbálhattak ki a gyerekek. Az „Óvodából iskolába projekt” Akadályverseny Meseországba címmel rendezett eseményre a szülőkkel érkeztek a leendő iskolások, és játékos feladatok kapcsán ismerkednek a pedagógusokkal és az intézménnyel egyaránt.

„Mindig észrevesszük, hogy nem kis problémát jelent akár a szülőknek, akár a gyermekeknek a változás. Ezekkel a programelemekkel próbáljuk ezt elősegíteni. Úgy gondoljuk, hogy a gyerekeknek és a szülőknek is ez nagy segítség, az hogy nem egy idegen környezetbe érkeznek, hanem egy kicsit már ismerősebb arcok és környezet fogadja őket” - mondta Pénzesné Barta Krisztina, az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskola intézményvezetője.

Legfőképpen az Ózdi Városi Óvodák Virág Úti tagóvodájából érkezik majd az utánpótlás, ami várhatóan huszonöt főt jelent. Játékos foglalkozások keretében tartottak angol órát, ahol a bemutatkozás került előtérbe, valamint mesékről is beszélgettek, ahol egy ikonikus jelenetet rakhattak ki a fiatalok. Az intézmény aulájában pedig kézműves foglalkozást tartottak.

„Szeretnék már iskolába járni, nagyon sok jót hallottam erről a suliról” - nyilatkozta Harkály Ádám.

„Marika nénivel nagyon jót hajtogattunk” - emelte ki Együd Áron Anakin.

A következő esemény augusztusban lesz majd a beiratkozás után. Az iskolakóstolgató programot már évtizedek óta megrendezik az intézményben. Akkor az iskolakezdés előtt közvetlenül megint eltölthetnek egy pár napot az érdeklődők a létesítményben, így könnyebb lesz a szeptember az apróságoknak és a szülőknek egyaránt.