Előválasztási kampány
Politika
2021. szept. 14.

Előválasztási kampány

Dobrev Klára tartott utcafórumot városunkban pénteken. A Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje úgy véli, az emberek munkáját megfelelően kell elismerni és díjazni.

Pénteken a Városház téren tartott utcafórumot Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje. Beszédében több jövőbeni célt is megfogalmazott. Hangsúlyozta, hogy megválasztása után is számíthatnak az emberek a személyes megjelenésére, valamint kifejtette, hogyan tudnánk felzárkózni a környező országokhoz.

„Az egyik legnagyobb kincs az ember. Azt a rengeteg pénzt, amit az elmúlt időben vasba, betonba, márványba, stadionokba és nem tudom mibe ölték, mi lenne, ha vennénk egy nagy levegőt, és elkezdenénk belőle az orvosok mellett az ápolók és pedagógusok bérét felemelni. Rendezni a nyugdíjakat, felemelni a családi pótlékot. Ezekre kell költeni. Azok a sikeres országok, akik egybe tudják tartani az embereket” - mondta Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje.

Térségünkben nagy problémát jelent az elvándorlás, a munkalehetőség hiánya és az alacsony bérek miatt. A politikus szerint meg kellene becsülni a dolgozó embereket. Példának a környező országok helyzetét vázolta. Úgy véli Magyarországnak fel kell zárkóznia, ami csak közösen, egymás támogatásával sikerülhet. Az előválasztás képviselőjelöltjei közül Farkas Péter Barnabást támogatják. Mellette áll a Jobbik, az LMP, a Momentum és a Mindenki Magyarországa Mozgalom is.

„Én úgy gondolom, hogy az előválasztás a demokráciának az egyik nagyon jó megnyilvánulása. A pártok úgy egyeztek meg, hogy itt a helyi előválasztáson, a mi támogatottunk Barnabás. Én egy kampányban már részt vettem vele, amikor is az önkormányzati választáson dolgoztuk együtt. Én a kezdetektől fogva tudtam támogatni őt, nagyon sokat tett azért, hogy az előző kampányunk is sikerüljön” - hangsúlyozta Csák Árpád, a Demokratikus Koalíció 3.sz. választókörzetének megbízott szervezője.

A fórum végén az embereknek lehetősége nyílt beszélni a DK miniszterelnök-jelöltjével, elmondani problémáikat és feltenni kérdéseiket. Dobrev Klára buzdította őket az előválasztáson való részvételre. Szeptember 18-26. között lesz az első, majd október 4-10. között az második forduló. Az ellenzék azt szeretné elérni, ha a politika újra az emberek hétköznapi problémáiról szólna. Véleményük szerint a kormányváltás gyökeres változást hozna.