Fociztak és főztek
Sport
2021. szept. 14.

Fociztak és főztek

Futball tornával egybekötött főzőversenyt tartott a Magyar Szocialista Párt helyi szervezete szombaton a városi stadionban.

Kupák sorakoztak az asztalon, a bográcsban pedig finomabbnál finomabb ételek készültek. A Magyar Szocialista Párt helyi szervezetének tagjai és szimpatizánsai vettek részt azon a programon, amelynek a városi stadion adott otthont szombaton. Az eseményt májusra tervezték, de a járványhelyzet miatt el kellett halasztani. A jó hangulatú rendezvényen a sportos megmérettetés mellett a gasztronómia is helyet kapott. Az összejövetel egyik célja volt, hogy kicsit szabadabb keretek között vitathassák meg a mindennapokat érintő kérdéseket.

„Amatőr csapatokról van szó, baráti társaságok fognak össze, természetesen ez nem arról szól, hogy vérre menő meccseket játszunk, hanem sportolunk, együtt vagyunk, szórakozunk. Természetesen lesz legjobb játékos, legjobb csapat. Kupákat fognak kapni. Ennek az egésznek az a lényege, hogy együtt töltsünk el egy napot” - nyilatkozta Kiss Sándor, az MSZP Ózdi Szervezetének elnöke.

A rendezvény sikerét jól mutatja, hogy idén többen vettek részt rajta, mint tavaly. Öt formáció mérte össze felkészültségét a focikupán. Az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Flamengo csapata évről-évre visszajár a sportos megmérettetésre, 2020-ban döntősök voltak. Akkor második helyen zártak. Most sikerült megnyerniük a tornát.

„Legfontosabb a mai napon az, hogy mindenki jól érezze magát, sportszerű mérkőzéseket játszunk. A csapatokban mindenki ismeri egymást. Mondhatni, hogy az egész csapat egy baráti társaság. A legfontosabb az, hogy mindenki jó élményekkel menjen haza, és jól kifocizza magát” - emelte ki Váradi József, az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Flamengo csapatának vezetője.  

A mérkőzések 2 x 10 perces összecsapásokból álltak. Második lett a borsodnádasdi Horváth Family, harmadik helyezett az ózdiakból álló Simi SE együttese, negyedik a Szikszis végzős tanulók alkotta formáció, vagyis a Csibészek, ötödik pedig a Tinet-Pro Kft. képviselőiből összeállt csapat. A találkozón nemcsak helyiek, hanem a megyei- és az országos vezetés képviselői is részt vettek. Így városunkba érkezett dr. Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója, dr. Varga László országgyűlési képviselő és Nyakó István.