Mezei futóktól volt hangos a stadion
Sport
2023. márc. 16.

Mezei futóktól volt hangos a stadion

Közel háromszáz fiatal vett rész a diákolimpiai mezei futáson a stadionban. Az általános iskolák legjobbjai kvalifikálták magukat a megyei döntőre, melyet március 29-én Miskolcon rendeznek meg.

Hangos gyermekzsivaj törte meg a csendet a városi stadionban. A hűvös szél sem zavarta a fiatalokat, akik a diákolimpia mezei futás területi számára érkeztek. A szervezők elsőként egy rövid eligazítás során ismertették a tudnivalókat. Hat korcsoportra osztották a gyerekeket, akik fokozatosan a rajtvonalhoz álltak.

„Ugye Putnokon focizok a Sajóvölgyében, és nagyon jó volt a felkészítő tanárom is, Nagy Andrea tanárnő. Már több mint egy éve vele edzek” - nyilatkozta Féder Mátyás.

„Sokat edzettem lábra, és otthon mindig választékosan ettem” - emelte ki Konyha Kornél.

A futókat barátaik hangos szurkolással biztatták. A fiatalok mindent beleadtak, a dobogóra egyéni számban azonban csak hárman állhattak fel.

„Kedden, csütörtökön bokszra járok, tesómmal mindig otthon focizunk és néha szoktam futni. Erre iskolában nagyon sokszor gyakoroltunk, de most nem jártam szerencsével” - fogalmazott Veress Rajmond.

A versenyen az általános iskola első osztályától egészen a középiskola végzőseiig mindenkivel lehetett találkozni. Nemcsak ózdi iskolákból, hanem például Putnokról is érkeztek indulók, hogy megmérettessék magukat.

„Az általános iskolásoknak továbbjutásos ez a verseny. Tehát a legjobbak, első helyezett egyéni és csapatok is továbbjutnak a megyei versenyre, amit majd március 29-én rendeznek meg Miskolcon” - mondta Tusai Ágnes, atlétika sportági felelős.

Az eredményhirdetés során természetesen dobogóra álltak a győztesek, akiknek a verseny koordinátorai egy-egy emléklapot adtak át, gratulálva kiemelkedő teljesítményükhöz.