Savanyú finomságok
Város
2021. szept. 14.

Savanyú finomságok

Egyre többfajta savanyúságból válogathatunk a Városi Piacon. Ezen belül pedig számos saját készítésű termék is elérhető.

Ma reggel is sokan érkeztek a Városi Piacra. Többen zöldségfélékért és húsárúért jöttek, azonban olyanok is akadtak, akik kifejezetten a savanyúságok miatt látogattak el ide. A kereskedő szerint ezek elkészítésének folyamata ugyan idő- és munkaigényes, de a végeredmény mindenért kárpótolja.

„Sok örömet ad, mert az ember örül annak, amikor kikelnek a növények, akkor is mikor beérnek, aztán persze a termésnek. A vevők is kedvelik, és nyilván az is jó, ha dicsérik, és ha újra visszajönnek vásárolni” - mondta Kotóné Begezi Zsuzsanna, kereskedő.

Körülbelül húsz éve foglalkoznak a savanyítással és saját alapanyagból dolgoznak. Hetente kétszer, pénteken és szombaton kínálják eladásra portékáikat. Hét elején azonban otthoni munkákat végeznek. Kínálatukban többek között megtalálható a cékla, a káposztával töltött paprika és a vegyes vágott is. Emellett természetesen a zöldségek és a gyümölcsök is kelendőek.

„Minden héten visszük ezt a vegyes vágottat, minden héten járunk ide, mert már nem csinálok, nem főzök be. Így kénytelen vagyok megvenni” - nyilatkozta Sas Józsefné.

„Egy kis húst vettem, kenyeret, zöldség zöldjét” - emelte ki Barta Béláné.

Ebben az időszakban a savanyú káposzta a legkelendőbb. A töltött paprika mellé pedig hamarosan az almapaprika, a csemegeuborka is megérkezik, de a vörös káposztával töltött paprika is elérhető lesz. Így ezek is kaphatóak lesznek. A Városi Piac kínálatából nagyobb számban elsősorban szombaton vásárolnak.